3 Aralık 2023

Konsollarda Kardeşlik ile Oyun Oynama

ile konsolrehberi

Doların artması, ekonomi oyunları da vurmaya devam ederken. Orijinal kullanıcıların işine yarayacak kardeşlik konusunu dile getirmek istiyorum. Belki büyük çoğunluğunuz kardeşlik konusunu biliyor. Ancak bilmeyenleriniz için bu konuya değinmek istiyorum.

Konsollarda kardeşlik diye tabir edilen sistem, bir oyunu aynı anda iki kişinin kullanmasına izin veriyor. Hem de bu konsol firmalarının yasal olarak imkan tanıdıkları bir yol olduğu için, banlanma gibi bir risk de barındırmıyor.

Kardeşlik konusunu playstation ve xbox konsolları için ele alacağız. Temelde aynı olmasına rağmen iki konsoldaki kardeşlik konusunda temel farklılıklar da mevcut.

Xbox için kardeşlik;

Xbox için oyunun hakları P1 ve P2 olarak ifade edilir. P1 hakkı kullanacak olan kişi hesabı konsolunda giriş xbox’ı olarak atar. Ayarlar menüsündeki kişiselleştirme menüsünde Giriş xbox’ım seçeneği bulunur. Oyunun bulunduğu hesabı giriş xbox’ı yaptıktan sonra bu hesaba bir daha giriş yapmamıza gerek yoktur. Kendi hesabımızdan p1 olarak oynayabiliriz.

Giriş xbox’ı seçeneğini 6 ayda sadece 5 defa yapabiliriz. 5 hakkımız dolduğu zaman destek mesajı ile son bir hak daha tanımlayabiliriz. Ancak sonrasında 6 ay boyunda hesabı giriş xbox’ı yani P1 yapamayız.

P2 olarak hesabı kullanacak kişi de oyunun bulunduğu hesabı açtıktan sonra, kendi ana hesabına geri döner. Bu işlem için internet bağlantısı olmalıdır ve oyunun bulunduğu hesap açık olmalıdır. Bu şekilde oyunun oynanmasına da P2 hak denir.

Yani kardeşlik denilen bu sistem ile P1 ve P2 olarak iki kişi bir oyunu aynı anda oynayabilir.

Playstation için kardeşlik;

Bu konuyu da en kısa zamanda ekleyeceğim…