2 Nisan 2022

This War of Mine Ps Vita Port

ile konsolrehberi

Bu oyunu eminim ki bir çoğunuz duymuştur. Savaş sırasında hayatta kalma temalı olan oyunda, diğer oyunlardan farklı olarak sivilleri kontrol ediyoruz. Kısıtlı kaynaklar ve zor koşullar sebebiyle oyunda zor kararlar vermemiz gerekiyor. Savaşa bu değişik yaklaşımı ile diğer platformlara çıktığı zaman adından çok söz ettiren bu popüler oyun bir port çalışması ile ps vita oyun konsollarımıza da geldi.

Ön hazırlık;

Yapmanız gereken tüm işlemleri aşağıdaki konuda bulabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/08/28/ps-vita-android-port-oyunlar-icin-on-hazirlik/

Kurulum;

Oyunun android sürümüne ihtiyacımız var ben kurulum sırasında 1.61 versiyona ait olan apk ve obb dosyalarını kullandım.

Not; İndireceğiniz apk dosyası mod içermemelidir.

Bilgisayarınızda küçük harflerle twom isimli bir klasör oluşturun. Apk dosyasını winrar ile açın. İçindeki lib/armeabi-v7a klasörü içinden libAndroidGame.so dosyasını alıp yaptığımız twom klasörüne kopyalayın.

İndirdiğiniz obb dosyası com.elevenbitstudios.twommobile.obb (ya da main.871.com.elevenbitstudios.twommobile.obb gibi de olabilir) adında. Biz bunu main.obb olarak değiştireceğiz. Bu dosyayı da hazırladığımız twom klasörüne kopyalayalım.

Aşağıda verdiğim linkten vpk dosyasını indirin ve vitashell aracılığıyla kurun.

Oyunu çalıştırdığınız zaman ayarlar kısmından Türkçe dil seçeneğini seçmeyi unutmayın.

This War of Mine: Stories – Father’s Promise;

Kurduğumuz vpk’yı çalıştırdığımız zaman bize ana oyun ve bu oyun için iki seçenek sunar. Bu normal şartlarda stand alone olarak çalışan (yani ana oyuna ihtiyacı olmadan) bir ek pakettir.

Bu oyunu aktif etmek için yapmamız gereken işlem çok basittir. Ux0:data/twom klasöründe bulunan libAndroidGame.so isimli dosyadan bir kopya oluşturun. Kopyanın adını libAndroidGameStories.so olarak değiştirin. Böylece bir dosyayı ana oyun için kullanırken diğerini ek paket için kullanabiliriz.

Dlc içerikleri aktif etmek;

Bunun için ux0:app/TWOF00000 isimli klasörünün içinde bulunan settings.cfg isimli dosyayı metin belgesi ile açın. (Eğer bu dosyayı göremiyorsanız. Bilgisayarınızda klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster seçeneğini seçin ve korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini iptal edin.)

enable_dlcs=0 yazan satırı enable_dlcs=1 şeklinde değiştirin ve kaydedip kapatın.

Bu işlemleri vitashell üzerinden de yapabilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…