28 Ağustos 2021

Ps Vita Android Port Oyunlar için Ön Hazırlık

ile konsolrehberi

Normalde port olan oyunları içerisinde her seferinde bu bölümü uzun uzun yazıyordum. Ancak port olan oyunların sayısı her geçen gün arttığı için bu bölümü ayrı bir rehber olarak sunmaya karar verdim. Böylece port oyunlarının kurulum rehberleri hem daha kısa olacak hem de daha az kafa karıştırıcı olacak.

Ön Hazırlık;

Aşağıda verdiğim linkten kubridge.skprx dosyasını indirin ve plugin rehberinde olduğu gibi ur0:/tai/ klasörüne kopyalayın. (sd2vita yoksa ux0:/tai klasörüne kopyalayın.)

ur0:/tai/config.txt belgesinde *KERNEL satırının altında ur0:tai/kubridge.skprx satırını ekleyin. (sd2vita yoksa ux0:/tai/config.txt belgesine ux0:/tai/kubridge.skprx satırını ekleyin.)

Aşağıdaki linkten fd_fix.skprx dosyasını indirin ve aynı yukarıdaki gibi tai klasörüne atıp KERNEL satırının altına ekleyin.

Pluginleri ekledikten sonra konsolu yeniden başlatın. Böylece eklediğimiz pluginler aktif olacak.

Plugin kurulumu ile ilgili detaylı bilgiyi pluginler rehberinden elde edebilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/01/26/625/

Aşağıdaki linkten download VPK yazan yeri tıklayın ve PKGInstaller Launcher programını indirip konsola kurun.

Aşağıdaki sayfadaki 3 runtime dosyasını indirin.

Bilgisayarda package adında küçük harflerden oluşan bir klasör yapın. İndirdiğiniz 3 runtime dosyasını bunun içine atın. Vitashell yardımıyla bu package klasörünü ux0 dosya yoluna kopyalayın. Yani ux0:/package şeklinde olmalı. PKGInstaller launcher programını çalıştırın ve Install from ux0:/package seçeneğini seçin. Eğer install seçeneğini seçince siyah ekranda kalırsa sd2vita dışındaki tüm pluginleri iptal edip öyle deneyin. Sd2vita plugini config belgesi içinde storagemgr.skprx şeklindedir.

Diğer pluginleri iptal etmenin en kolay yolu config belgesinde her birinin önüne # işareti koymaktır. Bunu yaptıktan sonra konsolu yeniden başlatın ve artık sadece sd2vita plugini aktiftir. Bu şekilde PKGInstaller programını tekrar deneyin.

Programı tekrar çalıştırıp Install from ux0:/package seçeneğini seçin. Gelen ekranda yine ux0:/package seçin. Runtime dosyalarını 1.00 – 2.00 ve 2.01 sırası ile kurun yoksa yine hata alırsınız.

Kurulum sonrasında işlemin düzgün olduğundan emin olmak için ayarlara girin buradan sistem seçeneğini seçin. Playstation Mobile yazan seçeneği seçin. PSM Çalışma Zamanı Paketi 2.01 yazıyorsa kurulum işlemini doğru yaptınız demektir.

Not; Bu kurulum hafıza kartına yapılır. Yani sd2vita yoksa ve sonra sd2vita’ya geçerseniz bu runtime dosyalarını baştan kurmanız gerekir.

Artık pluginlerin önüne eklediğiniz # işaretlerini kaldırıp cihazı yeniden başlatın ve tüm pluginleriniz yeniden aktif olsun.

Son olarak aşağıda verdiğim linkten ShaRKF00D isimli vpk dosyasını indirin ve vitashell ile kurun.

Bu programı çalıştırın ve kurulumun tamamlanmasını bekleyin. Kontrol etmek için, vitashell ile ur0/data klasöründe libshacccg.suprx isimli bir dosya olduğuna bakabiliriz. Eğer bu dosya varsa kurulum doğrudur.

Artık tüm ön hazırlık işlemleri sona erdi. Bu işlemler biraz uzun ve karışık görünebilir. Ancak büyük ihtimalle bundan sonra gelecek tüm android port oyunlarda gerekli olacaktır.

Ön hazırlık işlemlerimiz burada sona eriyor. Artık istediğiniz android portu olan oyunu yükleme işlemlerine geçebilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…