27 Ocak 2021

PS3 4.87 Güncel Versiyonda HEN Kurma (4.88 Versiyon Eklendi)

ile konsolrehberi

PS3 hen işlemini model fark etmeksizin tüm ps3 modellerine yapabilirsiniz. Ancak konsolunuz cfw destekliyorsa cfw kurulum yapmanız daha yararlı olur.

Eğer seri numarası (fabrika çıkış versiyonu) cfw için uygun olmayan bir ps3’e sahipseniz, ya da ps3 super slim modeli bir ps3’e sahipseniz, HEN işlemini uygulamanız gerekmektedir.

Bu rehbere başlamadan önce sisteminize 4.88 ofw yazılımını yükleyiniz. (Şu an için güncel sürüm olduğundan internete bağlayıp güncelleyebilirsiniz.)

Aşağıda verdiğim linkten ps3 4.88.1 HFW dosyasını indirin.

Açılan sayfadan indirme kısmından mega, mediafire ya da sendspace linklerinden birini kullanıp hfw yazılımını indirin.

4.87 hfw yazılımını kaldırmadım ama bunu kullanmanıza geek yok. Ayrıca bu yazılımı 4.88 versiyonda kullanamazsınız.

İndirdiğiniz hfw yazılımının adını PS3UPDAT olarak değiştirin. (Büyük harflerle olacak.) Dosyanın son hali PS3UPDAT.PUP şeklinde olacak.

Fat32 formatlı usb belleğe PS3 adında bir klasör oluşturun. Bu klasörün içine UPDATE adında bir klasör oluşturun ve bu indirdiğimiz dosyayı buraya kopyalayın. (Klasör isimleri büyük harflerle yazılmalıdır.)

Yani PS3 \ UPDATE \ PS3UPDAT.PUP şeklinde olacak.

Usbyi hazırladıktan sonra konsola takıp usb güncelleme menüsünden usb üzerinden güncelleme yapın.

Aşağıdaki adımları yapmak zorunlu değildir. Ancak çok daha az hata alarak hen yükleme işlemimizi sorunsuz halletmemize imkân sağlarlar.

  • Saat ve tarih ayarlarını kontrol edin. Güncel olduğundan emin olun. (Çok önemli olmamasına rağmen daha az hata almamızı sağlıyor.)
  • Otomatik güncellemeleri kapatın. (Daha ileri tarihlerde yeni bir güncelleme gelirse, yüklü olan cfw silinmesin diye bu seçeneği kapatalım.)
  • Konsol üzerinden internet tarayıcısını açın. Üçgen tuşuna basın. Araçlar sekmesini seçin. Buradan çerez seçeneğine izin ver şeklinde seçin. Daha sonra aynı yerden Javascript seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
  • Aynı yerden tarayıcıyı kapatmayı onaylayın seçeneğini kapalı olarak seçin. Aynı menüden ana sayfa ayarını boş sayfa olarak seçin. Yine aynı menüden çerezleri, arama geçmişini, ön belleği, kimlik doğrulama bilgisini silin.
  • Tüm bunları yaptıktan sonra internet tarayıcınızı kapatın.

Artık hazırlık kısmımız bitti ve HEN işlemlerine başlayabiliriz.

Tarayıcıya girin. Boş sayfada ps3xploit.com yazın ve bu siteye gidin.

PS3HEN yazan menüye gelin ve HEN Installer/enabler seçeneğini seçin.

PS3HEN.p3t adında bir dosya indirecek.

Resimdeki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. Burada Initialize HEN Installer seçeneğini seçin.

Bu işlem hata verirse sayfayı yenileyin. Eğer hata devam ederse konsolu yeniden başlatıp deneyin.

Resimdeki gibi yeşil renk yazılı HEN istaller initialized successfully şeklinde bir mesaj gördüğünüz zaman Install HEN sekmesini tıklayın.

Latest PS3HEN available is 3.0.3 şeklinde bir mesaj alacaksınız ve mevcut pencerenin kapatılması ile ilgili bir ekran göreceksiniz. Buna evet deyin.

Karşımıza sitenin ana sayfası gelecek, sadece yuvarlak tuşuna basın ve ps3 ana menüsüne dönün.

Karşımıza resimdeki gibi bir indirme ekranı gelecek, bu işlem bitene kadar bekleyin. Ardından otomatik olarak yükleme işlemini yapacak.

Artık tek yapmamız gereken konsolu yeniden başlatmaktır. Eğer herşeyi doğru yaptıysanız, açılış ekranında playstation yerine HEN logosu bulunur.

Konsolu her açtığımızda yüklediğimiz oyunları oynamak için, menüde olan Enable HEN (HEN simgesine) tıklayıp aktif etmemiz gerekmektedir.

Son olarak hen aktif ettikten sonra aşağıda verdiğim linke girin;

MultiMAN (BASE) yazan sürümü indirin ve fat32 belleğe kopyalayın. Daha sonra ps3 üzerinden Package Maganer bölümünden yükleyin.

(Hen aktif etmeden oyun yükleyemeyeceğimizi ve yüklediğimiz oyunları çalıştıramayacağımızı unutmayalım.)

Eğer bu yöntem ile sorun yaşarsanız, ps3xploit.com sitesine girip HEN Installer (Alternative) sekmesini de kullanabiliriz. Bu yöntemde yükleme bitince şöyle bir ekranla karşılaşacağız;

How to install HEN

  1. Close browser
  2. Open remote play and quit immediately
  3. Use new icon to download and install HEN
  4. Reboot after installiation

Bu mesajın yazılı olduğu ekranı görünce internet tarayıcısını kapatın. Ana menüsünden Uzaktan Oynatma seçeneğini seçin. Siyah bir ekranda uzaktan oynatma özelliğini kullanmak için yapmanız gerekenler gözükencek. Yuvarlak tuşu ile ana ekrana dönün. Ana ekranda Install HEN seçeneğinin geldiğini göreceksiniz. Buna tıklayıp kurun ve konsolu yeniden başlatın.