27 Ocak 2021

Tüm PS3 Modellerini 4.87 Güncel Versiyonda Kırma Rehberi (4.88 Versiyon Eklendi)

ile konsolrehberi

Rehberi hazırladığım zaman 4.87 versiyon için hen ve cfw işlemleri vardı. Daha sonra 4.88 güncellemesi için ilk önce hen işlemi çıktı. Cfw çıkması geciktiği için hen kısmını siteye eklemedim. Kafa karışıklığı olmasını istemedim. Ancak şimdi tüm PS3 modellerine, güncel 4.88 versiyonda kırma işlemi yapılmaktadır. Sitedeki 4.87 hen ve cfw yazılımlarını hemen kaldırmıyorum. Birkaç hafta sonra kaldırmayı düşünüyorum. Şu an 4.87 ve 4.88 kırma işlemlerine ulaşabilirsiniz.

Bazı modellere cfw bazı modellere ise hen işlemi yapılmaktadır.

Eğer resimde görüldüğü gibi konsolunuz fat kasa bir ps3 ise cfw yapabilirsiniz.

Resimde görüldüğü gibi slim model bir ps3’e sahipseniz, cihazınız uygunsa cfw kurabilirsiniz eğer uygun değilse hen işlemini yapabilirsiniz.

Slim modellerin cfw işlemine uygun olması için fabrika çıkış versiyonunun 3.56 ve daha altı olması gerekmektedir. Fabrika çıkış versiyonu daha üst olan modeller cfw için uygun değildir. Bu modellere hen işlemi yapılabilir. Cfw için uygun olup olmadığını anlamanın basit yollarına göz atalım;

Seri No ile minimum versiyon kontrolü;

Resimdeki tabloda görüldüğü gibi, model kısmından cihazımızın seri no başlangıç değerlerini görebiliriz. Downgradeable Min. Praxis bölümünden konsolun minimum versiyonunu öğrenebiliriz.

Program ile minimum versiyon kontrolü;

Yukarıda verdiğim linke tıklayın. Açılan sayfada download kısmından PS3UPDAT.PUP dosyasını indirin. Fat32 formatlı usb belleğe PS3 adında bir klasör oluşturun. Bu klasörün içine UPDATE adında bir klasör oluşturun ve bu indirdiğimiz dosyayı buraya kopyalayın. (Klasör isimleri büyük harflerle yazılmalıdır.) Usb’yi konsola takıp, konsol üstünde usb üstünden güncelleştirme yapmayı denediğiniz zaman ekranda fabrika çıkış versiyonu yazar. Eğer 3.56 ve daha aşağısı bir versiyon ise cfw yapabilirsiniz.

Bu adımları yapamadıysanız, ya da doğru yaptığınızdan emin değilseniz, slim model konsolunuz ile cfw bölümüne geçin. Uygulama sırasında program bize cfw için uygun ya da değil diye bildirecektir.

CFW Rehberine ulaşmak için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/27/ps3-4-87-guncel-versiyonda-cfw-kurma/

Eğer CFW işlemi için uygun bir PS3 slim konsolunuz yoksa HEN rehberine göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/27/ps3-4-87-guncel-versiyonda-hen-kurma/

Eğer resimdeki gibi super slim model bir PS3 konsola sahipseniz direk olarak HEN rehberine geçiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/01/27/ps3-4-87-guncel-versiyonda-hen-kurma/