27 Ocak 2021

PS3 4.87 Güncel Versiyonda CFW Kurma (4.88 CFW Eklendi)

ile konsolrehberi

Ön hazırlık;

Konsolunuz 4.88 güncel sürümde olmalıdır. Ofw yazılım yüklü olmalıdır. Yani Aktif cfw olan bir konsola bu işlemleri uygulamayın.

Konsolunuz internete bağlı olsun.

Aşağıdaki adımları yapmak zorunlu değildir. Ancak çok daha az hata alarak cfw yükleme işlemimizi sorunsuz halletmemize imkân sağlarlar.

  • Saat ve tarih ayarlarını kontrol edin. Güncel olduğundan emin olun. (Çok önemli olmamasına rağmen daha az hata almamızı sağlıyor.)
  • Otomatik güncellemeleri kapatın. (Daha ileri tarihlerde yeni bir güncelleme gelirse, yüklü olan cfw silinmesin diye bu seçeneği kapatalım.)
  • Konsol üzerinden internet tarayıcısını açın. Üçgen tuşuna basın. Araçlar sekmesini seçin. Buradan çerez seçeneğine izin ver şeklinde seçin. Daha sonra aynı yerden Javascript seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
  • Aynı yerden tarayıcıyı kapatmayı onaylayın seçeneğini kapalı olarak seçin. Aynı menüden ana sayfa ayarını boş sayfa olarak seçin. Yine aynı menüden çerezleri, arama geçmişini, ön belleği, kimlik doğrulama bilgisini silin.
  • Tüm bunları yaptıktan sonra internet tarayıcınızı kapatın.

Artık hazırlık kısmımız bitti ve cfw işlemlerine başlayabiliriz.

Tarayıcıya girin. Boş sayfada ps3xploit.com yazın ve bu siteye gidin.

Karşımıza resimdeki gibi bir sayfa gelecek.

BG Toolset yazan sekmenin üstüne gelin ve Main Site seçeneğini seçin. Eklentiyi ya da plugin’i çalıştırmak ister misiniz gibi bir mesaj gelirse evet deyin.

Ekranın üst köşesindeki sarı uyarının tamamen kalkmasını bekleyin.

Daha sonra Flash memory manager kısmına tıklayın.

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi CFW Compatible PS3 yazan yerde yeşil tik işareti varsa konsolumuz cfw için uygundur. Eğer yeşil tik işareti yoksa konsolumuz cfw için uygun değildir. Bu konsollar hen rehberini uygulamalıdır. HEN rehberine ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayın;

https://konsolrehberi.com/2021/01/27/ps3-4-87-guncel-versiyonda-hen-kurma/

Resimde görüldüğü gibi Flash Memory seçeneğini seçelim. Açılan sekmede Save Flash Memory Backup yazar. Bunu seçmeden önce bluray disk okuyucuya yakın olan usb porta fat32 formatlı bir usb takalım. (Usb0 portu). Daha sonra bu seçeneği seçelim. Açılan menüde Please select a destination folder yazar. /dev_usb000 seçeneğini seçelim. Dump.hex isimli dosyanın yedek alması birkaç dakika sürebilir. Yedekleme işlemi bitince close sekmesine tıklayın. Artık usbyi çıkarın ve aldığımız yedek dosyasını bilgisayara kopyalayın.

Burada cfw yükleme sırasında bir hata oluşmasına karşın yedek alacağız. (Normal şartlarda sorun çıkması çok düşük bir ihtimaldir. Ancak cfw yaparken elektrik kesilmesi gibi bir durum olursa sorun çıkabilir. Bu yüzden yedek önemlidir.)

Şimdi resimdeki ekrandan Flash Memory Patch yazan seçeneği seçelim. Açılan seçeneklerden Load patch via HTTPS seçeneğini seçelim.

Patch yüklendikten sonra tekrar Flash Memory Patch yazan yeri seçelim. Açılan seçeneklerden Apply loaded Patch yazan seçeneği seçelim.

Ekrana gelen Patch Comfirmation mesajına yes diyelim.

Yükleme tamamlandığı zaman, patch applied successfully mesajı çıkacak, close deyip bir önceki ekrana dönelim. İnternet tarayıcıyı kapatalım ve konsolu yeniden başlatalım.

Sırada cfw yazılımını indirip ps3 konsolumuza yükleme kaldı;

4.88 CFW Evilnat

Açılan sayfada download bölümüne gelin. CFW EVILNAT 4.87.2 COBRA [CEX] yazanı indirin. Burada nobd yazan bluray disk çalışmayan modeller için, nobt yazan bluetooth arızası olan modeller için kullanılan yazılımdır. Normal şartlarda bunları kullanmayın.

Ek olarak önceki sürüm olan 4.87 cfw yazılımlarını kaldırmadım ama bunları kullanmanıza gerek yoktur.

4.87 CFW Evilnat

Açılan sayfada download kısmında CFW EVILNAT 4.87.2 COBRA [CEX] yazanı indirin.

4.87 CFW Ferrox

Açılan sayfadan download bölümünden indirin.

İndirdiğiniz cfw yazılımının adını PS3UPDAT olarak değiştirin. (Büyük harflerle olacak.) Dosyanın son hali PS3UPDAT.PUP şeklinde olacak.

Fat32 formatlı usb belleğe PS3 adında bir klasör oluşturun. Bu klasörün içine UPDATE adında bir klasör oluşturun ve bu indirdiğimiz dosyayı buraya kopyalayın. (Klasör isimleri büyük harflerle yazılmalıdır.)

Yani PS3 \ UPDATE \ PS3UPDAT.PUP şeklinde olacak.

Usbyi hazırladıktan sonra konsola takıp usb güncelleme menüsünden usb üzerinden güncelleme yapın. Artık konsola cfw yüklendi.

Son olarak aşağıda verdiğim linke girin;

MultiMAN (BASE) yazan sürümü indirin ve fat32 belleğe kopyalayın. Daha sonra ps3 üzerinden Package Maganer bölümünden yükleyin.