6 Mart 2023

Fahrenheit: Indigo Prophecy – Ps Vita Port Oyun

ile konsolrehberi

Yıllar önce bu oyunu ps2 konsolumda oynadığımda çok etkilenmiştim. Daha önce bu tarz bir oyun oynamamıştım. Ama sinematik tarzdaki oyun yapısı ve değişik hikaye anlatımı beni bu türe bağlamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam, aynı firma daha sonra ps3 için heavy rain ve beyond two souls oyunlarını çıkardı. Ps4 oyun konsoluna ise detroid become human isimli oyunu çıkardı. Eğer siz de bu saydığım oyunları seviyorsanız, bu port ps vita konsollarınıza kurmanızı tavsiye ederim.

Ön hazırlık;

Yapmanız gereken tüm işlemleri aşağıdaki konuda bulabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/08/28/ps-vita-android-port-oyunlar-icin-on-hazirlik/

Kurulum;

Oyunun android sürümüne ihtiyacımız var, ben kurulum sırasında 1.0.3 versiyona ait olan apk ve obb dosyalarını kullandım.

Not; İndireceğiniz apk dosyası mod içermemelidir.

Bilgisayarınızda küçük harflerle fahrenheit isimli bir klasör oluşturun. Apk dosyasını winrar ile açın. İçindeki lib/armeabi-v7a klasörü içinden libFahrenheit.so , libc++_shared.so ve libiconv.so dosyalarını alıp yaptığımız fahrenheit klasörüne kopyalayın.

İndirdiğiniz obb dosyası zip içinde iki tane obb dosyası bulunuyor. Daha sonraki adımlarda işlemlerin kolay olması için C harddiskinizin içine aaa adında bir klasör oluşturun ve bu iki obb dosyalarını buraya kopyalayın.

Verdiğim linkten unobb.zip dosyasını indirin. Zip içerisindeki iki dosyayı da aaa klasörünün içine kopyalayın.

Klavyenizden Windows ve R tuşlarına aynı anda basın. Karşınıza çalıştır menüsü gelecek. Burada cmd yazın ve enter tuşuna basın. Cmd komut sistemi menüsü karşınıza gelecek.

Komut sistemi menüsünde cd/aaa yazıp enter tuşuna basın. Böylece komut sistemi aaa klasörünün içini okuyacak. Şimdi bu ekranda;

unobb.exe main.16.com.aspyr.fahrenheit.obb data

bu komutu yazıp enter tuşuna basın. Ardından;

unobb.exe patch.16.com.aspyr.fahrenheit.obb data

bu komutu da yazıp enter tuşuna basın.

Komut ekranında dosya çıkarma işlemi tamamlanınca aaa klasörü içinde data isminde bir klasör olduğunu göreceksiniz.

Verdiğim linkten total commander isimli programı ve bu program için olan psarc plugin zip dosyasını indirin.

Total commander programını kurun ve çalıştırın. Program bilgisayarınızdaki klasörleri gösterecek. Buradan psarc plugin zip dosyasını bulup çift tıklayın. Plugini bu şekilde kurun. Eğer programı yönetici olarak çalıştırmadıysanız, hata mesajı verir. Bu mesajdaki as administrator seçeneğini seçin. Bu şekilde plugin kurulacak.

aaa klasörü içindeki data klasörüne girin. Burada textures isimli klasörün içine girin. Burada txt uzantılı üç tane metin belgesi dosya bulunuyor. Bu dosyaları kesip başka bir klasöre yedekleyip.

Daha sonra total commander programında aaa/data klasörünü seçin. Textures klasörüne mouse ile ters tıklayın. Yazısının kırmızı olduğunu göreceksiniz.

Programın menülerinden files sekmesi altındaki pack seçeneğini seçin. Pack files menüsünde, sağ tarafta packer kısmında dosya türleri bulunuyor. Buradan psarc seçeneğini seçin. (Plugini düzgün yüklediyseniz, bu seçeneği görmeniz gerekir.) Configure seçeneğini tıklayın. Psarc versiyonu 1.3 olacak şekilde ayarlayın. Compression seçeneği ZLIB şeklinde ve ratio seçeneği 0 olacak şekilde ayarlayın. OK tuşuna basın. Pack files menüsünde dosya yolu psarc:c:\textures.psarc şeklinde gözüküyor. Bunu psarc:c:\aaa\textures.psarc şeklinde değiştirin. Ardından ok tuşuna bastığınızda pasarc dosyamız aaa klasöründe oluşacak.

Artık zor kısımları bitirdik. Data klasöründeki textures klasörünü silin. Data klasörünün içindeki her şeyi daha önce oluşturduğumuz fahrenheit isimli klasörün içine kopyalayın.

Oluşturduğumuz textures.psarc isimli dosyayı da fahrenheit isimli klasörün içine kopyalayın.

Yukarıda verdiğim fahrenheit vita linkinden datafiles.zip dosyasını indirin. Bu zip içinde de fahrenheit isimli bir klasör var. Bu fahrenheit isimli klasör içindeki tüm dosyaları kendi oluşturduğumuz klasörün içine kopyalayalım.

Fahrenheit isimli klasörün içinde textures isimli bir klasör oluşturun. Daha önce yedeklediğimiz 3 tane txt uzantılı dosyayı bu klasörün içine kopyalayın.

Hazırladığımız fahrenheit klasörünü vitashell aracılığıyla ux0/data klasörünün içine kopyalayalım. Yukarıda verdiğim fahrenheit vita linkinden Fahrenheit.vpk isimli dosyayı da indirin ve vitashell ile bunu da kurun. Artık oyunu keyifle oynayabilirsiniz.

Rehber sırasında oyunun sürümü v0.8, bu sürümdeki hataları dayazmak istiyorum. Oynarken karşılaşırsanız durumun normal olduğunu bilirsiniz.

  • Oyun bazen yükleme ekranında hata verebilir.
  • Bazı yerlerde fps düşebilir. Çok rahatsız etmesi durumunda overclock ile deneyebilirsiniz.
  • RGB renk kodlamasından kaynaklı bazı bölümler normalden daha karanlık gözükebilir.
  • Oyundaki bazı etkileşimler geç çıkabilir.

Bu hatalar büyük ihtimalle ileride çıkacak sürümlerde düzelecektir. Bence şuan için oynamayı imkansız kılacak bir sorun yok ve oyunun kurulumu da hep aynı şekilde kalacağı için şimdiden kurmak daha mantıklı olacaktır.

Oyundan daha iyi performans almak istiyorsanız, PSV overclock işlemini de yapabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/06/06/ps-vita-overclock-yapma/

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…