29 Ağustos 2021

Final Fantasy 4 Vita (Port)

ile konsolrehberi

Daha birkaç gün önce final fantasy 3 oyunu çıkmıştı. Geliştiriciler hiç boş durmayıp şimdi de final fantasy 4 oyununun portunu bizlere sunuyor.

Ön hazırlık;

Yapmanız gereken tüm işlemleri aşağıdaki konuda bulabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/08/28/ps-vita-android-port-oyunlar-icin-on-hazirlik/

Kurulum;

Oyunun apk ve obb dosyalarını indirin. Güncel olarak 2.01 versiyonu bulunuyor. Ben bunu kullandım.

Not; İndireceğiniz apk dosyası mod içermemelidir. Yani para hilesi gibi oynama yapılmış apk dosyalarını kullanmayın.

Apk dosyasını winrar ile açın. İçindeki assets klasörünü alın. Adını küçük harflerle ff4 yapın.

Ardından lib/armeabi-v7a klasörü içinden libff4.so dosyasını alıp yaptığımız ff4 klasörüne kopyalayın.

İndirdiğiniz obb zip dosyasının içindeki obb uzantılı dosyayı da ff4 klasörü içine kopyalayın ve adını main.obb şeklinde değiştirin.

Şimdi de oyunun açılışında olan intro videoyu ayarlamamız gerekiyor. Bu adım zorunlu değildir. Ancak tüm ayarları windows 10 işletim sisteminde nasıl yapacağınızı anlatacağım. Başlangıç videosunu isterseniz yaparsınız. Bunun için basit bir yardımcı program kullanacağız. Bunun için öncelikle aşağıdaki siteye girin.

Sitede download butonuna tıklayın ve “Get packages & executable files” yazan yerden windows sekmesini tıklayın. Windows builds from gyan.dev yazan seçeneği seçin. Yeni bir sayfa açılacak. Bu sayfada aşağı doğru ilerleyin. Git yazan bölümden full yazanı seçip indirin. Essentials olanı indirmeyin.

İndirdiğiniz zip dosyasının içindeki klasörün adını ffmpeg olarak değiştirin. Windowsta başlata tıklayın ve arama olarak sistem ortam değişkenlerini düzenleyin şeklinde aratın. Çıkan seçeneği seçin.

Karşımıza sistem özellikleri menüsü gelecek. Buradan ortam değişkenleri yazan seçeneği tıklayalım. Path yazan seçeneği seçip düzenle diyelim. Açılan ekranda yeni seçeneğini seçelim. C:\ffmpeg\bin\ yazalım. (Ben hazırladığım ffmpeg dosyasını c sürücüsü içine kopyalamıştım. Siz hangi klasör içinde ayarladıysanız o dosya yolunu kullanın.) Ekleme işleminden sonra ok seçeneğini seçin. Artık sistem ortam değişkenlerini ile işimiz kalmadı.

Apk dosyasını tekrar winrar ile açın. Res klasörü içinde olan Raw klasörüne girin. Buradan opening.mp4 isimli dosyayı kopyalayın.

Ben bu dosyayı ffmpeg dosya yoluna kopyaladım. Buna göre anlatacağım. Windows üzerinde komut penceresini açın. (Windows tuşu ve R tuşuna basın. Çalıştır ekranı karşımıza gelecek, burada cmd yazın ve enter tuşuna basın. Komut sistemi açılacaktır.)

Komut penceresinde aşağıdaki komutu yazın.

ffmpeg -i C:\ffmpeg\opening.mp4 -vf scale 1280×720 output.mp4

Bu komutu yazıp enter tuşuna basın. Video dosyamızın convert işleminin bitmesini bekleyin. C/kullanıcılar/kullanıcı adı/ klasörüne girin. (Kullanıcı adı kısmı sizin kendi pc kullanıcı adınız.)

Bu klasörün içinden output.mp4 dosyasını hazırladığımız ff4 klasörünün içine kopyalayalım ve adını opening.mp4 olarak değiştirelim.

Başlangıçtaki intro videoyu ayarlamak istemezseniz bu adımdan devam edebilirsiniz. Aşağıda verdiğim linkten FF4 adındaki vpk uzantılı dosyayı indirin.

İndirdiğimiz vpk dosyasını vitashell aracılığıyla kuralım.

Hazırladığımız ff4 klasörünü vitashell aracılığıyla ux0/data klasörünün içine kopyalayalım.

Artık oyunu keyifle oynayabiliriz.

Oyundan daha iyi performans almak istiyorsanız, PSV overclock işlemini de yapabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/06/06/ps-vita-overclock-yapma/

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…