17 Mart 2021

VitaToolBox – Ps Vita İçerik Yöneticisi (Vitashell Alternatifi)

ile konsolrehberi

Bu program aslında vitashell programına çok benzerdir. Menüğleri, arayüzü ve birçok şeyi direk olarak vitashellden almıştır. Dosya kopyalama, taşıma özellikleri de vitashell ile aynıdır.

Ayrıca bilgisayar bağlantısı kurma, ftp bağlantısı özellikleri de vitashell ile aynıdır. Ayrı vitashell gibi vpk dosyalarını yükleme yapabiliriz.

Bu kadar şeyi aynı ise bu programı neden kurayım diye sorabilirsiniz. Programda rebuild database / update database özelliği mevcuttur. Sağ analoğu sola doğru iktirdiğimizde bu menü açılır. Psm oyunu yüklediğimiz zaman rebuild database yapmak için konsolu güvenli modda açtığımızı hatırlarsınız. Bu program sayesinde direk rebuild database yapabiliriz.

Eğer sağ analoğu yukarı doğru itersek plugin manager menüsü karşımıza çıkar. Normalde bu menü 3.60 versiyondaki cihazlar için çalışıyor denmiş. Ben 3.65 versiyonda denediğim zaman plugin menüsü boş gözüktü. Yani plugin manager bölümü düzgün çalışmadı.

Aslında program vitashell’in eski bir versiyonu gibi çalışır. Vitashell’de olan uma0 dosya yoluna erişimi yoktur. Eğer vitashell yanlışlıkla silerseniz. Bu program yüklü ise, vitashell uygulamasını vpk olarak indirip kurabilirsiniz. Bazı arkadaşlar vitashell uygulamasının otomatik olarak güncelleme almadığını ifade etmişler. Bu uygulamayı kurup yine güncel vitashell vpk dosyasını kurabilirsiniz. Ps vita konsolunuzda alternatif bir içerik yöneticisi bulunması her zaman için iyidir.

Aşağıda verdiğim linkten vpk uzantılı programı indirin.

İndirdiğiniz vpk uzantılı programı vitashell aracılığıyla kurun.

Programı çalıştırıp L tuşuna basılı tutarken select tuşuna basarsak, cihazımız ile ilgili genel bilgileri, mac adresimizi, ip adresimizi, depolama alanımızı görürüz.

L tuşuna basılı tutarken start tuşuna basarsak, ayar menüsüne geliriz. Buradan ftp ya da usb olarak bağlantı ayarımızı yapabiliriz.

Direk olarak select tuşuna basarsak pc bağlantı moduna geçeriz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…