6 Şubat 2021

Goldleaf Programı ile Hafıza Kartını Çıkarmadan Bilgisayar Üzerinden Oyun Yükleme

ile konsolrehberi

Goldleaf programı en sık kullanılan oyun yükleme programlarından biridir. Bu programın windows bilgisayarlarda çalışan Quark isimli ardımcı programı ile bilgisayarımızda bulunan oyunları hafıza kartına kopyalamadan yükleyebiliriz ya da istediğimiz dosyayı hafıza kartına kopyalayabiliriz.

Konsolda goldleaf homebrew programının olması gereklidir. Aşağıdaki link ile bu programı indirebilirsiniz;

Buradan nro uzantılı programı indirin ve sd kartınızın içinde bulunan switch klasörünün içine kopyalayın.

Şimdi bilgisayar tarafında kullanacağımız quark programının nasıl kurulduğuna bakalım;

Quark kurulum;

Bilgisayarınızda java 9 kurulu olmalıdır. Bunu en kolay şekilde kurmak için aşağıda verdiğim linkten AdoptOpenJDK11 ya da daha üst versiyonunu indirin ver kurun;

Daha sonra konsol ile bilgisayarın sorunsuz şekilde eşleşmesi için zadig uygulamasına ihtiyacımız vardır.

Konsolu cfw olarak açın ve usb ile bilgisayara bağlayın. Aşağıdaki linkten jar uzantılı olan quark uygulamasını indirin.

Bu uygulamaya çift tıklayıp çalıştırın.

Konsoldan goldleaf uygulamasını açın. Zadig uygulamasında Goldleaf adında cihazın listelenmesi gerekiyor. Eğer goldleaf olarak göremezseniz, goldleaf ekranında usb ikonu olduğundan emin olun ve zadig programından options sekmesindeki list all devices seçeneğini seçerek tekrar goldleaf şeklinde gözükeni bulmaya çalışın.

libusbK (v3.0.7.0) yazanı seçip install driver seçeneğine tıklayın.

Artık bağlantı sırasında herhangi bir hata almayacaksınız.

Goldleaf menülerinden explore content seçeneğini seçin ve remote pc (via USB) yazan seçeneği seçip bilgisayarda olan oyunları direk olarak kurun ya da hafıza kartına kopyalayın.

Çok Önemli Not; Kurulum yaparken ister sd karta ister hafıza kartına yapabilirsiniz. Ancak dosya kopyalarken sadece sd karta kopyalama yapın. Sistemde olmayan bir dosyayı dahili hafızaya kopyalarsanız cihazınız büyük ihtimalle brick olur.

Not; Son güncelleme ile quark uygulaması java8 ve java9 versiyonlarına ayrılmıştır. Uygun olanı indirip kullanabilirsiniz.

Diğer dosya kopyalama ve oyun yükleme programlarına göz atmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/07/hafiza-kartini-cikarmadan-dosya-oyun-kopyalama-ve-yukleme-programlari/