7 Şubat 2021

DB Installer – Hafıza Kartını Çıkarmadan Bilgisayardan Dosya Kopyalamak ve Oyun Yüklemek

ile konsolrehberi

Belkide en sevdiğim dosya kopyalama programı db installer’dir. Bence bu program aşırı pratik. Goldleaf ya da ns-usb loader gibi bilgisayara kurulum yapmamıza gerek yok. Nxmtp gibi 4gb dosya limiti yok. Diğer programlar gibi hız sorunları yok.

Aşağıda verdiğim linkten nro uzantılı programı indirin ve sd kartınızda switch klasörü içine atın.

Switch konsolu usb ile bilgisayara bağlayın. Cfw olarak konsol açıkken albüme girin. Karşınıza homebrew launcher menü gelecek buradan uygulamayı seçin.

Programı çalıştırınca karşımıza resimdeki gibi bir menü gelecek. Buradan resimde işaretli olan Run MTP responder seçeneğini seçelim.

Bilgisayarda karşımıza belirli klasörler gelecek. Bunların ne işe yaradıklarına sıra ile bakalım;

1- External SD Card;

Buradan direk sd kartımıza ulaşırız. Kopyalamak istediğimiz dosyaları buraya atabiliriz. (Direk kurmak istiyorsak 5 ve 6 bölümlerine bakalım.)

2- Nand USER;

Oluşturduğumuz profil bölümüdür. Bu bölüme müdahale etmeyin. Buradan bir şey silmeyin ya da buraya dosya kopyalamayın. Yoksa cihazınız brick olabilir.

3- Nand SYSTEM;

Konsolun sistem dosyalarının bölümüdür. Bu bölüme müdahale etmeyin. Buradan bir şey silmeyin ya da buraya dosya kopyalamayın. Yoksa cihazınız brick olabilir.

4- Installed games;

Bu bölüme girersek klasörler halinde cihazda yüklü olan oyunları görebiliriz. Buradan oyun silme yapmayın. Ancak İstediğiniz oyun klasörünün içinde oyunun nsp halini bulabilirsiniz. Buradan istediğiniz oyunu bilgisayara kopyalayıp yedekleyebilirsiniz.

Eğer oyunun güncelleme dosyası da mevcutsa, oyunla aynı klasörde nsp olarak onu da görürsünüz.

Not; Oyun silme işlemlerini cihaz üstünden yapın. Buradan oyun silmeyin.

5- MicroSD install;

Hafıza kartına kurulmasını istediğiniz oyunları bu bölüme kopyalayın. Kopyalama işlemi bittiğinde x tuşu ile bağlantıyı kestiğiniz zaman ana ekrana oyun kurulmuş olarak gelir.

6- NAND install;

Konsolun kendi hafızasına kurulmasını istediğiniz oyunları bu bölüme kopyalayın. Kopyalama işlemi bittiğinde x tuşu ile bağlantıyı kestiğiniz zaman ana ekrana oyun kurulmuş olarak gelir.

7- Saves;

Bu klasöre girdiğiniz zaman installed games ve uninstalled games olmak üzere iki klasör karşımıza çıkar. Installed games, şu anda yüklü olan oyunların save dosyalarını barındırır. Uninstalled games daha önceden yükleyip sildiğimiz oyunların cihazda bulunan save dosyalarını gösterir.

Buradan save yedeklemesi yapabiliriz. Ancak save dosyalarını geri yüklemek için bir save manager programı kullanın. Burada save klasörü yapıştırma ya da silme gibi işlemler yapmayın. Sadece kopyalama yapın.

8- Album;

Aldığımız enrak görüntülerine burada kolayca ulaşabiliriz. Aynı şekilde burada sadece kopyalama yapın.

9- Gamecard;

Eğer konsolunuzda orjinal bir oyun kartuşu takılı ise veya sx os ile herhangi bir xci oyun imajını yüklediyseniz. Bu bölümde bu oyunu görürsünüz.

Eğer oyun kartuşu veya xci imajı yüklü değilse bu bölümü hiç göremeyebilirsiniz. Önemli değildir.

İşleminiz bittiğinde x tuşu ile bağlantıyı kesin ve programdan çıkış yapın.

MicroSD install ve NAND install klasörlerinin içine girdiğinizde nsp ve nsz dosyaları buraya kopyalayın şeklinde bir yazı var. Bu iki türdeki dosyaları direk buradan yükleyebiliriz.

Deneme amaçlı buraya xci uzantılı bir oyunu kopyalamaya çalıştım. Ancak hiçbir şekilde kopyalama yapmadı. Yani program yanlış formatların yüklenmesini bu şekilde önlüyor diyebiliriz.

Diğer dosya kopyalama ve oyun yükleme programlarına göz atmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/07/hafiza-kartini-cikarmadan-dosya-oyun-kopyalama-ve-yukleme-programlari/