18 Şubat 2021

DaedalusX64 – Vita için Nintendo 64 Emulator Programı

ile konsolrehberi

Programın kullanımı oldukça kolay. Vitashell yardımıya n64 romlarını konsola kopyalayın. Ux0 veya Uma0 depolama alanlarından istediğinizi kullanabilirsiniz.

Aşağıda verdiğim linkten vpk uzantılı programı indirin ve data files zip dosyasını indirin;

Vitashell aracılığıyla zip dosyası içindeki DaedalusX64 isimli klasörü ux0/data klasörü içine kopyalayın ve vpk uzantılı programı kurun. Programı çalıştırın. Programın Türkçe dil desteği vardır. (Eğer program Türkçe olarak açılmazsa kendiniz Türkçe dilini seçebilirsiniz.)

Ekranın üstünde yer alan menüleri ekrana dokunarak seçebilirsiniz. Ayarlar sekmesini seçin.

Özel rom yolu seçeneğine gelin ve seçin. Açılan ekranda oyun romlarınız hangi klasörde ise onu seçin. Örneğin ben; uma0:Romlar/Nintendo 64/ şeklinde yazdım. Sizde yazdığınız klasör yolunun sonuna / işaret koymayı unutmayın.

Dokunmatik ile rahat kullanamazsanız sol analog ile mouse imleci hareket ettirin ve L tuşu ile seçim yapın.

Oyunlar listelendikten sonra istediğiniz oyunu x tuşu ile seçip keyifle oynayabilirsiniz. Bazı oyun romları modlanmış olduğundan çalışmayabilir. Genelde bu tür romlarda program oyunun resmini göstermiyor ve bu oyunlar genellikle çalışmıyor.

Bir oyuna girdiğinizde ekrana dokunursanız ana ekrandaki üst menü gözükür. Oyun içinde iken dokunmatik olarak bunları seçebilirsiniz. (Burada analog ve L tuşu ile seçim yapamayız.)

Program daha gelişme aşamasında, bu yüzden her oyunu mükemmel şekilde çalıştırmıyor.

Aşağıdaki siteden oyunların hangilerinin düzgün çalıştığına bakabilirsiniz. Böylece sadece düzgün oyunları kopyalayabilirsiniz. Listedeki oyunlara tek tek tıklayıp detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…