23 Şubat 2021

Twilight Menu – Nintendo DS Oyunlarını 3DS Konsolunuzda Oynayın

ile konsolrehberi

Nintendo DS oyunlarını 3DS konsollarda oynamak için R4 kart denilen kartları kullanabiliriz ya da burada anlatacağım yazılım ile R4 kart satın almadan DS oyunlarını oynayabiliriz.

Not; R4 kartlar için daha sonra detaylı bir konu ele alacağım.

Bu programı kullanmak için konsolunuzda cfw yani kırma işlemi yapılmış olmalıdır.

Normalde cia uzantılı programı kurmak yeterli değildir. Gerekli dosya ve klasörleri de hafıza kartına kopyalamamız gerekmektedir. Ancak burada size pratik olarak kurmak için neler yapmamız gerektiğinden bahsedeceğim.

Yeni yöntem;

Aşağıda verdiğim linkten universal downloader isimli programın cia versiyonunu indirin ve fbi aracılığıyla kurun. Bu program ile homebrew uygulamaları kolayca indirebilirsiniz. Programı çalıştırınca twillight uygulamasını seçin. Ototmatik olarak kurulumu yapıp çalışmaya uygun hale getirecek. Ardından ana menüye dönüp uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Eski yöntem;

Aşağıda verdiğim linkten 3DS için olan zip dosyasını indirin.

Zip dosyasının içindeki TWiLight Menu.cia ve TWiLight Menu – Game booter.cia dosyalarını hafıza kartınızdaki cias isimli klasöre kopyalayın. (Eğer sizin cia oyunları kopyaladığınız klasör farklı ise onun içine bu iki dosyayı kopyalayın.)

Aşağıdaki linkten cia uzantılı updater dosyasını indirin.

Buradan indirdiğiniz cia uzantılı dosyayı da diğer iki cia dosyalarının yanına, cias klasörüne kopyalayın.

Konsolu çalıştırın ve fbi programı ile bu üç cia dosyasını yükleyin.

Twilight menu uygulamasını çalıştırın. Program çalıştığında hata mesajı verecek. Eksik dosyalar olduğu için bu son derece normaldir. Programdan çıkın.

Konsolun internet bağlantısı varken Twilight menu updater uygulamasını çalıştırın.

Program çalıştığında şu seçenekleri seçin ve güncelleme yapın. Güncelleme biraz uzun sürebilir.

  • TWL Menu++ sekmesinde Release seçeneğini seçin.
  • nds-bootstrap sekmesinde Release seçeneğini seçin.
  • Updater sekmesinde Release seçeneğini seçin.
  • Geriye kalan Downloads seçenekleri önemli değildir.

Ana menüye dönün ve twilight menu programını tekrar çalıştırın. Artık hata mesajı almadan programın düzgün çalıştığını göreceksiniz.

Hafıza kartınızda roms adında bir klasör oluşturun ve nintendo ds oyun romlarınızı bu klasöre kopyalayın. Programı çalıştırdığınız zaman bu klasörü seçin ve listelenen oyunlardan istediğinizi seçip keyifle oynayın.

Not; Program çok sayıda oyunu tek klasörde göstermiyor. Eğer çok fazla oyun romunu tek klasöre kopyalarsanız hepsinin listelenmediğini göreceksiniz. (Yanlış hatırlamıyorsam 34 oyun listeliyor.) Bu yüzden farklı farklı klasörlere oyunları gruplara ayırıp kopyalayabilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…