24 Şubat 2021

Nintendo 3DS – Oyunlarda Hile Yapmak

ile konsolrehberi

Konsolda oyun oynarken hile yapabiliriz. Bunun için daha önce Cfw (kırma) işlemini burada paylaştığım rehberden yaptıysanız, hile yapmak için gerekli olan program konsolunuzda yüklü demektir.

Oyunlarda hile yapabilmek için checkpoint isimli uygulamayı kullanacağız. Save yedeği alma konusunda da bu uygulamayı kullandık. Şimdi de aynı uygulama ile hile dosyalarını indireceğiz.

Eğer program konsolunuzda kurulu değilse, aşağıda verdiğim linkten cia uzantulu olan programı indirin ve fbi aracılığıyla kurun.

Programı çalıştırdığınız zaman oyunlarınız program üzerinde listelenecektir. Oyunların program üzerinde listelenmesi için oyunun save dosyasının olması gerekir.

Oyunu seçtikten sonra Cheats seçeneğini seçelim. Karşımıza oyunumuzda kullanabileceğimiz hilelerin listesi gelecek. A tuşu ile hileler tek tek seçebiliriz. Y tuşu ile hepsini seçebiliriz.

Hileleri seçtikten sonra B tuşu ile bu sayfadan çıkalım. Program bize Do you want to store the cheat file? şeklinde sorar . A tuşu ile hile dosyalarını kaydedelim.

Home tuşuna basarak checkpoint uygulamasını kapatalım.

Hile yapmak istediğimiz oyunu açalım. Oyun açık iken L + Aşağı + Select tuşlarına aynı anda basalım. Karşımıza Rosalina menü gelecek. Burada Cheats… şeklinde olan seçeneği seçelim.

Karşımıza az önce bu oyun için indirdiğimiz hileler gelecek. Aktif etmek istediğimizi A tuşu ile seçelim. Daha sonra B tuşuna basarak Rosalina menüyü kapatalım.

Artık oyunda seçtiğimiz hilelerin aktif olduğunu göreceksiniz.

Aynı şekilde istediğiniz oyunda hile indirim rosalina menü üzerinden aktif edebilir ya da hileleri kapatabilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…