26 Şubat 2021

Half Life – Nintendo 3DS

ile konsolrehberi

Bilgisayarda bir klasik olan half life oyununu 3DS konsolumuzda oynayabiliriz. Üstelik kasma gibi bir problem olmadan. Port gayet akıcı şekilde çalışıyor.

Öncelike half life oyununun bilgisayar versiyonunu indirin. İnternette bunu çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Daha sonra oyunu bilgisayarınıza yükleyin. Bize setup dosyaları lazım değil. Bu yüzden oyunun kurulmuş halinin dosyalarına ihtiyacımız var.

Oyunun kurulduğu klasöre baktığımızda valve adında bir klasör göreceğiz. İhtiyacımız olan klasör budur.

Sd kartımızın içine xash3d adında bir klasör oluşturalım. (Ana dizine) Bu klasörün içine az önce bahsettiğimiz valve isimli klasörü kopyalayalım.

Bu valve klasörü içinde config.cfg, video.cfg, opengl.cfg belgeleri varsa bunları silelim. (Eğer oyunu bilgisayarda çalıştırmadıysak sadece bir tanesi olabilir. valve klasöründe bu üç dosyadan hangisi varsa silelim.)

Aşağıda verdiğim linke tıklayın;

Buradan extras.pak dosyasını indirin ve bu dosyayı xash3ds/valve klasörünün içine kopyalayın.

Ardından aynı sayfadan Xash3DS.3dsx dosyasını indirin ve bu dosyayı hafıza kartınızdaki 3ds isimli klasörün içine kopyalayın.

Son olarak aynı sayfadan Xash3DS.cia dosyasını indirin ve bunu hafıza kartınızdaki cias isimli klasöre kopyalayın. (Cia dosyalarını kurarken kullandığınız klasör adı farklı ise onu kullanın.)

Sd kartınızı konsola takın ve konsolu çalıştırın. Fbi uygulaması aracılığıyla Xash3DS.cia uygulamasını kurun ve ana ekrandan çalıştırın.

Oyun ilk açıldığında yüklemesi biraz uzun sürebilir. Bu normaldir.

Oyunda autosave özelliği çalışmamaktadır. Menülerden kendiniz save alın ya da alt ekrandaki dokunmatik klavyeden quicksave alın.

İyi oyunlar dilerim.

Not; Oyunu new 3ds model ile test ettim. iki analog ile oynanıyor. Yani old modellerde kontroller nasıl olur fikrim yok.

Not; Bazen oyundan home tuşu ile çıkarken konsol donabilir. Böyle olursa power tuşuna basılı tutup kapatıp açın.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…