6 Mart 2021

ScummVM – Nintendo 3DS için ScummVM Emulator Programı

ile konsolrehberi

Yazıya öncelikle scummvm ne demek olduğunu açıklayarak başlayacağım. Scuumvm direk açılım olarak Script Creation Utility for Maniac Mansion Virtual Machine anlamna gelir. Eskiden çıkan adventure türündeki oyunlarda, oyunlar görsele dayalı olurlardı. Yani önceden hazırlanmış ekran görüntülerinde karakterimiz ile bulmacaları çözmeye çalışırdır. Bu tür oyunlara script tabanlı oyunlar denir.

Daha açıklayıcı olması açısından popüler scummvm oyunlarına bakalım. Monkey island, myst, broken sword, blade runner ve hugo gibi eski adventure oyunlarını biliyorsanız, scummvm oyunlarını seveceksiniz demektir.

Scummvm oyunlarını çıkarmış olan popüler firmalara bir göz atalım. LucasArts, Sierra On-Line, Revolution Software, Cyan, Inc. ve Westwood Studios gibi büyük firmalar birçok adventure oyunu çıkarmıştır.

Scummvm emulaötrü ile toplamda 250’den fazla oyunu el konsolumuzda oynayabiliriz.

Aşağıdaki indirme linkinden cia için olan zip dosyasını indirin.

Zip dosyası içindeki 3ds klasörünü hafıza kartınıza kopyalayın. Cia uzantılı olan uygulamayı fbi aracılığıyla kurun. Hafıza kartınızda oyun romlarını seçtikten sonra sorunsuz şekilde oynayabilirsiniz.

Emulatör ile ses problemi yaşarsanız cfw rehberinde paylaştığım DSP1 uygulamasını kurmamışsınız demektir. Cfw rehberine bakarak bu uygulamayı kurun. Ses sorununuz düzelecektir.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…