24 Mart 2021

Bermuda Syndrome – Ps Vita Port Oyun

ile konsolrehberi

Bermuda syndrome, century interactive isimli bir firma tarafından 1995 yılında piyasa çıkmış bir bilgisayar oyunudur. 1992 yılında çıkmış, bir klasik olan flashback oyununa benzer bir yapıdadır. Ancak diyalog seçenekleri, platform ve bulmaca öğeleri çok daha gelişmiş bir yapıdadır.

Oyundaki karakterimiz ikinci dünya savaşı zamanındaki bir savaş uçağı pilotudur. Bermuda bölgesinden geçerken açılan gizemli bir portal ile paralel bir evrene ve alternatif bir zamana geçer ve uçağı burada düşer. Alternatif zaman dedim çünkü uçağın düştüğü yerdeki insanlar eski silahlar kullanan ilkel insanlardır.

Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. Oyunun hikayesi zamanına göre çok güzel ve sürükleyicidir. Bence günümüzde bile ps vita el konsollarımızda keyif alarak oynayabileceğimiz bir oyundur.

Oyunu kurmak için aşağıda verdiğim linkten vpk ve data files zip dosyasını indirin.

İndirdiğiniz vpk dosyasını vitashell aracılığıyla kurun. Data files zip dosyası içindeki bermuda isimli klasörü vitashell ile ux0/data klasörünün içine kopyalayın.

Aşağıda verdiğim linkte vita için olan bölüme gelin.

Installation yazan kısımda bermuda-syndrome.zip yazan mavi renkli kısıma tıklayın ve zip dosyasını indirin.

Zip dosyası içinde Bermuda ve __MACOSX yazan iki klasör göreceksiniz. Bize sadece Bermuda isimli olan klasör lazım olacak. Bu klasörün adını DATA olarak değiştirin. (Tamamı büyük harflerle olacak şekilde.) Bu DATA klasörünü daha önceden indirdiğimiz data files dosyasının içine kopyalamamız gerekmektedir. Yani DATA dosyasını vitashell ile ux0/data/bermuda klasörünün içine kopyalayın.

Artık ana ekrandan oyunu çalıştırıp keyifle oynayabilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…