23 Nisan 2021

Sys-Con – Diğer Konsolların Oyun Kumandalarını Switch ile Kullanma (USB Kablo İle)

ile konsolrehberi

Daha önce benzer bir başlıkta kablosuz oyun kumandalarımızı nasıl nintendo switch ile kullanabileceğimizi görmüştük. Bu uygulama ile oyun kumandalarımızı kablo ile kullanabiliriz. Kablosuz olarak kullanma konusunda her kumandanın sorunsuz çalışmadığından bahsetmiştik. Ayrıca sx os ile uyumlu değildi.

Bu yazılım ise sx os ile çalışıyor ve kablo ile bağlandığı takdirde daha çok kumandaya destek veriyor.

Aşağıdaki linkten programın güncel sürümünü zip olarak indirin.

İndirdiğiniz zip içerisinde atmosphere ve config adında iki klasör bulunuyor. Eğer atmosphere tabanlı bir cfw yazılımı kullanıyorsanız (atmosphere, deep sea gibi) bu klasörleri direk olarak hafıza kartınıza kopyalayın.

Eğer sx os yazılımını kullanıyorsanız, atmosphere/contents klasörü içindeki 690000000000000D isimli klasörü sd kartınızdaki sxos/titles klasörünün içine kopyalayın. Eğer kartınızda sxos adında bir klasör yoksa bunu kendiniz oluşturun. Bu klasörün içine de titles adında bir klasör oluşturun. Daha sonra config klasörünü de sd kartınızın ana dizinine kopyalayın.

Programın dosyalarını sd kartınıza kopyalama adımlarından sonra konsolunuzu cfw olarak çalıştırın. Dock modda iken usb girişlerine kablo ile bağlayacağınız oyun kumandasını konsolunuz tanıyacaktır.

Eğer el konsolu modunda kablolu kumanda bağlamak isterseniz, konsolun usb type-c girişine otg adaptör yardımı ile kumandanızı bağlayabilirsiniz.

Kablosuz olarak oyun kumandalarını bağlama konusuna bakmak isterseniz, aşağıdaki linke göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/20/diger-konsollarin-oyun-kumandalarini-switch-ile-kullanma/

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…