25 Mart 2022

Nintendo Server Engelleme

ile konsolrehberi

Uzun bir aradan sonra tekrar geri dönmeye fırsat bulabildim. iş, covid, iş döngüsünden dolayı uzun bir süre siteye zaman ayıramadım. Ama artık kaldığımız yerden devam etmenin zamanı geldi.

Nintendo switch konsollarında cfw kullanırken banlanmamak için daha önce çeşitli yöntemler kullanmıştık. Konsolun imei adresini saklamak ve 90DNS ile nintendo server bağlantılarını kesmek gibi şeyler yaptık. Şimdi yapacağımız yöntem ise 90DNS alternatifi bir yöntemdir. Dns girmeden konsolumuza nintendo bağlantılarını engellememize yarar.

90DNS varken buna ne gerek var diyebilirsiniz. Tinfoil üzerinden kurduğumuz marketlerde dns’den kaynaklı indirme hızları çok düşük olabiliyor. Bu yöntemle herhangi bir hız kaybımız olmayacaktır.

Öncelikle bir metin belgesi oluşturun. Bu metin belgesinin içine aşağıdaki satırları kopyalayıp yapıştırın.

# Block Nintendo Servers
127.0.0.1 *nintendo.*
127.0.0.1 *nintendo-europe.com
127.0.0.1 *nintendoswitch.*
95.216.149.205 *conntest.nintendowifi.net
95.216.149.205 *ctest.cdn.nintendo.net

Bu metin belgesini kaydedin ve adını default olarak kaydedin. (Metin belgesinin uzantısı txt olarak kalacak. Yani default.txt şeklinde görmemiz gerekecektir.)

Bu dosyayı hafıza kartınızdaki atmosphere klasörü içinde yer alan hosts isimli klasörün içine kopyalayın. Konsolu cfw olarak çalıştırdığınız zaman artık nintendo bağlantısı engellenmiş olacaktır.

Eğer emunand/emummc kullanıyorsanız bu dosyanın adını emummc olarak kaydedin ve aynı şekilde atmosphere/hosts klasörünün içine kopyalayın.

Bu engelleme yöntemi sadece atmosphere ile çalışmaktadır.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…