23 Ocak 2021

Switch Modelleri ve Aralarındaki Farklar

ile konsolrehberi

Switch v1 model;

Resimde görüldüğü gibi beyazlı bir kutuya sahiptir. Piyasaya ilk çıkan modeldir. Yazılımsal olarak cfw ve android gibi belirli yazılımları çalıştırmaya uygundur. (V2 modelde ve lite modelde işlemci farkı olduğu için switch v1 modele port edilen android sisteminin diğer switch modellerinde çalışacağından emin değilim.)

(Android rehberi yakında eklenecektir…)

V1 modellerde nintendo önlem aldığı için yazılımsal olarak cfw’ye uygun cihazları seri numarasına göre tespit edebiliyoruz. Detaylı bilgi için;

https://konsolrehberi.com/2021/01/24/seri-numarasini-kontrol-etmek/

Switch v2 model;

Resimdeki gibi kırmızılı bir kutu ile gelir. V1 model üstünde iyileştirmelere gidilmiştir. Ekran parlaklığı (yaklaşık %20 kadar) ve pil süresi (yaklaşık 1 buçuk saat kadar) arttırılmıştır.

Switch lite;

Daha küçük olan bir modeldir, dock yoktur ve ayrılabilen joyconları yoktur. Ekran kalitesi ve pil olarak v1 modeller ile aynıdır.

Yazılımsal olarak uygun olmayan v1 modelleri, v2 modelleri ve lite modellerinde cfw kullanmak istiyorsanız cihazınıza çip taktırmanız gerekmektedir.

Eğer yazılımsal olarak cfw yapmaya uygun bir model arıyorsanız. Sıfır olarak seri numarası uygun bir cihazı bulmanız çok zordur. Ancak biraz şans ve biraz sabır ile çok temiz ikinci el cihazlar bulabilirsiniz.

Bana en çok sorulan sorulardan biri de v1 ile v2 arasındaki farkı nasıl anlayacağız şeklindedir. Bu iki model arasındaki farkı kolayca anlamak için aşağıdaki basit farklara göz atabilirsiniz;

  • Görsellerde basitçe görüldüğü gibi v1 ve v2 modellerin kutu renkleri farklıdır.
  • V2 modellerin seri numaraları XKW harfleri ile başlar.
  • V2 modellerde konsolun arkasında model olarak HAC-001 (-01) yazar.
  • V1 modellerde konsolun arkasında model olarak HAC-001 yazar.