24 Ocak 2021

Seri Numarasını Kontrol Etmek

ile konsolrehberi

V1 model switch’lerin bazılarının yazılımsal kırılmaya uygun bazılarının ise uygun olmadığını dile getirmiştik. (Çip ile her model kırılabilir.)

Konsolun alt tarafında yer alan beyaz etiket üzerinde cihazın seri numarası yazar. Bu seri numarasını aşağıda verdiğim siteye girerek cihazın kırılmaya uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Alternatif olarak başka bir site daha veriyorum;

Bu sitelerden birinde cihazınızı kontrol etmeniz yeterli olacaktır.

Eğer sitede sonuç yeşil çıkarsa cihazınız kırma işlemi için uygundur.

Eğer sonuç sarı çıkarsa cihazınız belki kırılır, belki kırılmaz. Belirsiz aralıktadır. En kesin sonuç için deneme yapmak gerekir.

Eğer sonuç kırmızı çıkarsa cihazınız kırma işlemi için uygun değildir. Bu cihazları kırmak için çip işlemini düşünebilirsiniz.

Sarı aralıktaki cihazlar için biraz daha detaya girmek istiyorum;

Bu cihazların jig ve bilgisayardan tegra gui programı ile kırma işlemine uygunluğunu denerken (payload gönderdiğimiz zaman) üç olası sonuç ile karşılaşabiliriz;

Programda kırmızı alanda “NO RCM” yazar. Cihaz kırmaya uygun değildir.

Programda kırmızı alan yeşil renge döner ve “RCM OK” yazar. Cihaz kırma işlemine uygundur.

Programda kırmızı alan yeşil renge döner ve “RCM OK” yazar. Ancak programın alt kısmında “Smashed the stack with a 0x0000 byte SETUP request!” şeklinde bir uyarı görürseniz. Cihazınız kırma işlemine uygun değildir. Bu mesaj bazen bilgisayardan ya da kullanılan usb kablosu / usn portundan kaynaklı da olabilir. Bunları değiştirip hala bu mesajı almaya devam ederseniz cihazınız kırma işlemine uygun değildir.