24 Ocak 2021

RCM Loader Usb Cihazlar

ile konsolrehberi

Piyasada birçok farklı satıcının çıkardığı farklı RCM loader usb cihazlar vardır. Bu cihazların görünüşleri farklı olmasına karşın yaptıkları işlem arnıdır. Payload yazılımını bilgisayar olmadan switch konsolumuza göndermemizi sağlarlar.

Yine aynı şekilde sağ joycon yerine jig takmamız gerekir. Cihaz kapalı iken bu loader cihazımızı takıp ses açma tuşuna basılı tutarken power tuşu ile cihazı çalıştırmamız gerekir. Ekranda ilk belirtileri gördükten sonra elimizi ses açma tuşundan çekebiliriz ve jig aparatını artık çıkarabiliriz.

RCM loader aparatların şarj edilmesi gerektiğini unutmayalım. Bu aparatların üstünde bilgisayara bağlayacağımız bir usb soketi bulunur. Usb kablo ile bilgisayara bağlayıp şarj edebiliriz. Ya da switch konsolu açık iken konsola bağlayıp 10-15 dk gibi bir sürede şarj olmasını sağlayabiliriz. (Genelde 1-2 sefer payload göndermek için gereken şarj daha kısa zamanda olur.) Bu şekilde şarj ederken cihazın ekranının açık (yani uyku durumunda değil) olması gerektiğini unutmayın.

Resimde görülen rcm loader Türkiye’de en çok karşılaşılan modeldir. Buna göre payload güncelleme işlemini şu şekilde yapabiliriz.

Bilgisayara bağladığımız zaman bize bir usb gibi içindeki dosyaları görüntüleyecek şekilde açar. Burada payload dosyasının klasörüne girip eski dosyayı sileriz ve yeni payload dosyamızı atarız. Yeni attığımız dosyanın adının eskisi ile aynı olması gerektiğini unutmayalım.

Ayrıca değinmek istediğim bir diğer model sx firmasının modelidir. Bu modele hiçbir şekilde payload dosyası atamayız. Sadece sx payload dosyasını barındırır. Ancak sx payload menüden istediğimiz başka payload dosyasını seçebiliriz.

Bunun için istediğimiz payload dosyasını sd kartımıza atarız. Daha sonra loader aparat ve jig takılı iken ses açma ve power tuşu ile konsolu açarız. Ancak bu sırada ses açma tuşunu bırakmayız. Böylece karşımıza sx menü gelir. Burada options seçeneini seçip ardından payloads seçeneğini seçeriz. Karşımıza sd karta attığımız payload dosyası gelir. Bunu seçtiğimiz zaman switch bu payload ile açılır.

Eğer payload dosyasını tegra gui programı ile göndermek istiyorsanız aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/25/tegra-gui-kullanimi/

Eğer payload dosyasını android telefondan göndermek istiyorsanız aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/25/payload-dosyasini-android-telefondan-gonderme/