25 Ocak 2021

Tegra Gui Programı Nasıl Kullanılır

ile konsolrehberi

Tegra gui adı verilen program ile bilgisayar üstünde switch konsolumuza payload adı verilen dosyayı göndereceğiz. Bu şekilde konsol cfw olarak çalışacak.

Öncelikle aşağıda verdiğim linkten tegra gui isimli programı indirin. Portable ve installer olmak üzere iki sürümü mevcut. Ben portable olanı kullandım. Siz istediğinizi indirebilirsiniz.

Daha sonra programı çalıştırın, resimdeki gibi bir ekran karşınıza gelecek;

Konsol bilgisayarınıza type-c kablo ile bağlı durumda olsun. (Konsolun şu anda açık ya da kapalı olması fark etmez.)

Programın settings sekmesinden “Install driver” seçeneğini seçelim. Sürücü yüklendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatalım. (Normalde gerekli olan bir işlem değil ama hata almayacağımızı garantileyelim.)

Bu işlemleri (install driver kısmını) tegra gui programını ilk kez kullanırken yapmanız gerekmektedir.

Bilgisayar yeniden başlayınca konsolun kablosunu çıkaralım. Sağ joyconu yerinden çıkaralım ve jig adını verdiğimiz parçayı sağ joycon yuvasına takalım. (Tel olan kısım joycon yuvasına doğru gelecek şekilde jig aparatını takalım.)

Bilgisayarda tegra gui programı açık iken, konsolun ses açma (+) tuşuna basılı tutalım ve bu sırada type-c kablosu ile bilgisayara bağlayalım. Programda yeşil kutu içerisinde “RCM OK” yazısını gördükten sonra “Select payload” yazan yerdeki klasör resmine tıklayıp kullanacağımız cfw yazılımına uygun olan payload dosyasını seçelim.

Eğer konsol bilgisayara bağlı ise kapatıp ses açma basılı tutatken power ile açabiliriz. Usb porttan şarj girişi olduğunda switch konsol otomatik olarak açılır. Bu yüzden power tuşunu kullanmadan rcm moda soktuk.

Payload dosyalarını homebrew yazılımlar bölümünde hafıza kartına atacağımız dosyalarla birlikte indirmiştik. Eğer henüz indirmediyseniz aşağıdaki linkten bu konuya ulaşabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/24/homebrew-icin-gerekli-yazilimlar/

Sx os için indirdiğimiz boot.dat dosyasını hafıza kartına atmamız ve payload.bin dosyasını ise tegra gui ile göstermemiz gerekmektedir.

Atmosphere için hekate yazan payload dosyasını göstermemiz gerekmektedir. (Rehber bölüm 2’de hekate payloadı seçip karşımıza gelen hekate menüde yapmamız gereken ayarları anlatacağız. Bu ayarlardan sonra fusee payload dosyasını kullanacağız.) Sd klasörü içindeki dosyaları ise sd kartımıza atmış olmamız gerekiyor.

Tegra gui programından klasör ve büyüteç olan simgeye tıklayıp payload dosyamızı seçelim. Payload dosyamızı seçtikten sonra inject payload butonunu seçersek konsolumuz homebrew olarak çalışacaktır. Konsol ekranında seçtiğimiz yazılım ile ilgili ekranı görünce jig ve kabloyu çıkarabiliriz.

Payload gönderme işlemini RCM loader ile yapmak istiyorsanız aşağıdaki linke göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/24/rcm-loader-usb-cihazlar/

Eğer payload dosyasını android telefondan göndermek istiyorsanız aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/25/payload-dosyasini-android-telefondan-gonderme/