30 Ocak 2021

New ve Old 3DS / 2DS Modelleri için 11.16 Güncel Versiyonda CFW Rehberi Bölüm 1

ile konsolrehberi

Bu bölüm new ve old model 3DS / 2DS modelleri için geçerlidir.

Bu rehber bölüm 1’de Luma boot9strap yükleme işlemi anlatılacaktır.

Bölüm 1;

Seedminer adı verilen bir cfw yöntemi ile 3ds ve 2ds konsollarımızda kullanacağız. Konsolun bölgesi bir fark yaratmaz. Yani Pal, ntsc-u, ntsc-j gibi her bölgeden olan konsollarda bu işlemleri yapabiliriz.

Öncelikle konsolun güncel olan 11.16 versiyonda olduğundan ve internete bağlı olduğundan emin olun. Options kısmından konsolun versiyonunu kontrol edebilirsiniz.

System settings menüsünde other settings içinde bulunan system update seçeneğini tıklayınız. Sisteminiz güncel ise Your system is up to date şeklinde bir mesaj göreceksiniz. Eğer sisteminiz güncel değilse, güncelleyin. Eğer bir hata mesajı alırsanız dns ayarlarını otomatik yapıp tekrar deneyin.

Hafıza kartınızı bilgisayara takın. Nintendo 3DS isimli klasörün içine girin.

  • 32 karakter uzunluğunda adı olan bir klasör göreceksiniz. Bu klasörün içine girmeyin.
  • Eğer Nintendo 3DS klasörü içinde birden fazla 32 karakter uzunluğunda isimden oluşan klasör görürseniz, Nintendo 3DS klasörünün adını BACKUP_Nintendo 3DS olarak değiştirin ve hafıza kartınızı konsola takıp konsolu çalıştırın. Şimdi hafıza kartınızda yeni bir Nintendo 3DS klasörü oluştu. Kartınızı bilgisayara takıp tekrar Nintendo 3DS klasörünü kontrol edin. Artık 32 karakter uzunluğunda tek bir klasör göreceksiniz.

Artık bu 32 karakter uzunluğunda ismi olan klasörü bilgisayarınıza kopyalayın. Bu klasörün adı bizim ID0 adını verdiğimiz datadır. (Her konsol ve kullanıcı için farklıdır. Başka konsolun bilgisini kullanamazsınız.)

Kartı takıp konsolu çalıştırın. Ana ekranda Friend List uygulamasını çalıştırın. (Turuncu surat şeklinde olan uygulama.) Kendi Mii profilinizi bulun ve friend kodunuzu kaydedin. Konsol şuan açık dursun.

Aşağıda verdiğim linkten bruteforce sitesine girin.

Bu sitede friend kodunuzu arada – ya da boşluk olmadan girin. Alt satıra da az önce elde ettiğimiz ID0 kodunuzu girin. Bu kodu kopyalayıp girin. El ile yazmaya çalışmayın. Çünkü bu kodda hata olmamalıdır.

Daha sonra sitede Go yazan yere tıklayın. Eğer site direk olarak step 4 yazan adıma geçerse movable.sed dosyanızı indirin.

Eğer site direk bu adıma geçmezse step 1 olan adıma geçer. Burada verilen arkadaş kodunu konsolunuzda friend olarak ekleyin. Eklerken sizden isim isterse istediğiniz isimi girin. Site bilgilerinizi işleyecek. Karşımıza Continue ve Do another Device seçenekleri gelecek. Continue olan seçeneği seçelim.

Burada movable.sed dosyamızın oluşturulması genellikle 1-5 dakika arası sürer. Eğer site çok yoğun ise yarım saat civarı beklettiği de olur. Ama çoğunlukla kısa sürer.

İşlem tamamlandığı zaman movable.sed dosyamızı kaydedelim. Konsolunuzu kapatın.

Burada hazırladığımız movable.sed dosyasını iki farklı yöntemde kullanabiliriz. İki farklı şekilde bootstrap yüklemesini yapabiliriz.

Bannerbomb Yöntemi;

Konsolunuzu kapatın ve sd kartınızı çıkarın.

Aşağıdaki link ile bannerbomb injector sayfasını açın;

Açılan sayfada select your movable.sed yazan yerde göz at sekmesi ile daha önceden hazırladığımız movable.sed dosyasını seçelim. Ardından build and download yazan butona tıklayın.

DSIWARE_EXPLOIT.zip şeklinde bir zip dosyası indireceksiniz. Bu dosyanın içinde F00D43D5.bin ve bb3.bin adında iki dosya bulunuyor. Bunlardan bb3.bin olanı hafıza kartınızın ana dizinine (direk içine) kopyalayın.

Hafıza kartında Nintendo 3DS klasörü içinde 32 karakterli klasörün (ID0) içine girin. Burada başka bir 32 karakterli klasör göreceksiniz. Bu sizin (ID1) klasörünüz. Eğer birden fazla 32 karakterli klasör görürseniz, boyutu büyük olan bize lazım olan klasör. Diğerini bilgisayara yedekleyip silin.

ID1 klasörünün içine kendiniz Nintendo DSiWare adında bir klasör oluşturun. Eğer böyle bir klasör zaten hafıza kartınızda varsa ve içinde bin uzantılı dosyalar varsa, bu dosyaları bilgisayara yedekleyip silin.

DSIWARE_EXPLOIT.zip dosyası içindeki F00D43D5.bin isimli dosyayı Nintendo DSiWare klasörünün içine kopyalayın.

Şimdi hafıza kartını cihaza geri takın. L + R yukarı yön duşu + A tuşlarına basılı tutarken power tuşuna basın. Konsol açılana kadar bu tuşlara basılı tutun. Bu safe mod denilen modu açacak ve a system update şeklinde bir mesaj göreceksiniz. Güncelleme mesajı görünce cancel seçeneğini seçin ve konsolunuz kapanacak.

Eğer güncelleme mesajı görmezseniz ve konsolunuz normal açılırsa, siz kendiniz konsolunuzu kapatın.

Burada konsolda safe mod ve güncelleme mesajı gördüyseniz uygulayacağımız yöntem ile görmediyseniz uygulayacağımız yöntem ayrıdır.

Safe mod güncelleme görme durumu;

Aşağıdaki uygulamaları indirin;

Buradan zip dosyasını indirin.

Buradan standart boot9strap dosyasını indirin. Ntr ya da devkit yazanlar olmadığından emin olun.

Buradan zip dosyasını indirin.

Buradan usm.bin dosyasını indirin.

Cihazınız kapalı iken hafıza kartını çıkarın ve kartı bilgisayara bağlayın.

İndirmiş olduğumuz usm.bin dosyasını kartın içine kopyalayın. (Ana dizine)

Luma3DS linkinden indirdiğimiz zip dosyasının içindeki boot.firm ve boot.3dsx dosyalarını kartın içine kopyalayın. (Ana dizine)

Sd kartınızın içinde boot9strap adında bir klasör oluşturun. (Ana dizinde) (Tamamı küçük harflerden oluşan bir klasör olmalıdır.)

Boot9Strap linkinden indirdiğiniz zip içinden boot9strap.firm ve boot9strap.firm.sha dosyalarını az önce oluşturduğumuz boot9strap klasörünün içine kopyalayın.

SafeB9SInstaller linkinden indirdiğiniz zip dosyasının içindeki SafeB9SInstaller.bin dosyasını sd kartınızın içine kopyalayın. (Ana dizine)

Hafıza kartını konsola geri takın. Konsolu çalıştırın ve system settings menüsüne girin. Data management menüsünden dsiware seçin ve sd card seçeneğini seçin. Cihazınızda BB3 Multihax menüsü çalışacak. Eğer cfw already installed diye bir mesaj görürseniz. Cihazınıza daha önce cfw yüklenmiş demektir. Rehber bölüm 2’ye geçebilirsiniz.

Bu menüde yön tuşları ile Install unSAFE_MODE seçeneğine gelin. A tuşu ile seçin. Konsolunuz kapanacaktır.

Konsolu açarken yine L + R yukarı yön duşu + A tuşlarına basılı tutun ve power tuşuna basın. Karşımıza yine a system update mesajı gelecek. OK tuşuna basın ve update’yi kabul edin. Accept the terms and conditions kısmında I accept butonuna tıklayın. Güncelleme 003-1099 hata kodu ile size bir hata mesajı verecek.

Konsolda Would you like to configure Internet settings? mesajına yes deyin. Karşınıza çıkan menüde connection 1’i seçin. Change settings seçin. Next page deyip Proxy settings seçeneğini seçin. Detailed setup seçeneğini seçin.

Eğer tüm adımları doğru yaptıysanız boot9strap yükleme ekranına geleceksiniz.

Bu ekranda bütün güvenlik kontrolllerinin bitmesini bekleyin (Beş menü yeşil olacak, alttan ikisi boşta kalacak.) Ardından ekranda belirli tuş kombinasyonu girmenizi isteyecektir. Bunu yapın ve yükleme bitince A tuşuna basıp cihazı yeniden başlatın.

Her şeyi düzgün yaptıysanız karşımıza “Luma configuration menü” karşınıza gelecek. Eğer gelmezse cihazı tekrar kapatın. Select tuşuna basılı tutarken konsolu açın. Şimdi karşınıza luma configuration menü gelmiş olmalı.

Burada;

  • Show NAND or user string in System Settings

Bu seçeneğini seçip start tuşuna basın ve kaydedip çıkın. Artık tüm modeller için genel bölüm olan rehber bölüm 2’ye geçmeye hazır sayılırız. Ancak rehber 2’ye geçmeden önce konsoldaki safe modda yaptığımız değişiklikleri düzeltelim. Bunun için Konsolu çalıştırın ve system settings menüsüne girin. Data management menüsünden dsiware seçin ve sd card seçeneğini seçin. Cihazınızda BB3 Multihax menüsüne tekrar girin. Burada Uninstall unSAFE_MODE seçeneğini seçin. Cihazınız yeniden başlayacak. Konsolu kapatın ve ID1 içine kopyaladığımız F00D43D5.bin dosyasını silin. Şimdi rehber 2’ye geçebilirsiniz.

Rehber bölüm 2 için aşağıdaki linke bakabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/30/tum-3ds-ve-2ds-modellerini-11-14-versiyonda-kirma/

Güncelleme görmeme durumu;

Yakında eklenecek… (1-2 güne)