31 Ocak 2021

Max Payne Vita

ile konsolrehberi

Başlıkta da yazdığı gibi vita konsolumuzda bir klasik olan max payne oyununu oynayacağız.

Kurulum işlemi biraz uzun ancak yazılanları adım adım yaptığınızda hata ile karşılaşmazsınız.

Ön hazırlık;

Aşağıda verdiğim linkten kubridge.skprx dosyasını indirin ve plugin rehberinde olduğu gibi ur0:/tai/ klasörüne kopyalayın. (sd2vita yoksa ux0:/tai klasörüne kopyalayın.)

ur0:/tai/config.txt belgesinde *KERNEL satırının altında ur0:tai/kubridge.skprx satırını ekleyin. (sd2vita yoksa ux0:/tai/config.txt belgesine ux0:/tai/kubridge.skprx satırını ekleyin.)

Aşağıdaki linkten fd_fix.skprx dosyasını indirin ve aynı yukarıdaki gibi tai klasörüne atıp KERNEL satırının altına ekleyin.

Pluginleri ekledikten sonra konsolu yeniden başlatın. Böylece eklediğimiz pluginler aktif olacak.

Plugin kurulumu ile ilgili detaylı bilgiyi pluginler rehberinden elde edebilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/01/26/625/

Aşağıdaki linkten download VPK yazan yeri tıklayın ve PKGInstaller Launcher programını indirip konsola kurun.

Aşağıdaki sayfadaki 3 runtime dosyasını indirin.

Bilgisayarda package adında küçük harflerden oluşan bir klasör yapın. İndirdiğiniz 3 runtime dosyasını bunun içine atın. Vitashell yardımıyla bu package klasörünü ux0 dosya yoluna kopyalayın. Yani ux0:/package şeklinde olmalı. PKGInstaller launcher programını çalıştırın ve Install from ux0:/package seçeneğini seçin. Eğer install seçeneğini seçince siyah ekranda kalırsa sd2vita dışındaki tüm pluginleri iptal edip öyle deneyin. Sd2vita plugini config belgesi içinde storagemgr.skprx şeklindedir.

Diğer pluginleri iptal etmenin en kolay yolu config belgesinde her birinin önüne # iareti koymaktır. Bunu yaptıktan sonra konsolu yeniden başlatın ve artık sadece sd2vita plugini aktiftir. Bu şekilde PKGInstaller programını tekrar deneyin.

Programı tekrar çalıştırıp Install from ux0:/package seçeneğini seçin. Gelen ekranda yine ux0:/package seçin. Runtime dosyalarını 1.00 – 2.00 ve 2.01 sırası ile kurun yoksa yine hata alırsınız.

Kurulum sonrasında işlemin düzgün olduğundan emin olmak için ayarlara girin buradan sistem seçeneğini seçin. Playstation Mobile yazan seçeneği seçin. PMS Çalışma Zamanı Paketi 2.01 yazıyorsa kurulum işlemini doğru yaptınız demektir.

Not; Bu kurulum hafıza kartına yapılır. Yani sd2vita yoksa ve sonra sd2vita’ya geçerseniz bu runtime dosyalarını baştan kurmanız gerekir.

Artık pluginlerin önüne eklediğiniz # işaretlerini kaldırıp cihazı yeniden başlatın ve tüm pluginleriniz yeniden aktif olsun.

Son olarak aşağıda verdiğim linkten ShaRKF00D isimli vpk dosyasını indirin ve vitashell ile kurun.

Bu programı çalıştırın ve kurulumun tamamlanmasını bekleyin. Kontrol etmek için, vitashell ile ur0/data klasöründe libshacccg.suprx isimli bir dosya olduğuna bakabiliriz. Eğer bu dosya varsa kurulum doğrudur.

Artık tüm ön hazırlık işlemleri sona erdi. Bu işlemler biraz uzun ve karışık görünebilir. Ancak büyük ihtimalle bundan sonra gelecek tüm android port oyunlarda gerekli olacaktır.

Oyunun kurulumu;

Aşağıdaki linkten maxpayne vpk dosyasını indirin.

Bunu vitashell ile kurun.

İnternette max payne apk 1.7 ve max payne obb 1.7 şeklinde aratın. Çok kolay şekilde bulabilirsiniz.

İndirdiğiniz apk dosyasını rar programı ile açın. Buradaki assets klasörünü alın ve adını maxpayne şeklinde değiştirin.

Aynı şekilde lib klasörünün içindeki armeabi-v7a klasörüne girin. Buradan libMaxPayne.so dosyasını az önce oluşturduğumuz maxpayne klasörünün içine kopyalıyoruz.

İndirdiğimiz OBB dosya zipinin içinde obb uzantılı dosyayı bulun. (Normalde obb dosyasını zip içinde upload ederler.)

main.3.com.rockstar.maxpayne.obb gibi bir dosya olacak. Bunu winrar ile açın. İçindeki tüm dosyaları maxpayne klasörüne atın.

Verdiğim linkten data.zip dosyasını indirin ve bu zip dosyasının içindekileri de maxpayne klasörüne atın.

Bu yaptığımız maxpayne isimli klasörü vitashell ile ux0:/data klasörünün içine kopyalayın.

Herşeyi doğru yaptıysanız ana ana ekrandan max payne simgesi ile oyunu çalıştırabilirsiniz.

Bu oyunun ilk port sürümü olduğu için aşağıda yazdığım hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Ancak bunlar kesinlikle oyunu oynamaya engel değildir;

  • 2-3 bölümde bir memory leak tarzı bir hata ile oyundan atma olabilir. (Son versiyonda düzeltildi.)
  • Yükleme ekranları ve oyunun ilk açılışı normal oyunlara göre biraz daha uzun sürüyor. (Eskisine göre daha iyi bir hale getirildi.)
  • Intro videoları gözükmüyor. (Oyun firmalarının intro videoları gözükmemesi bence bir sorun dğil. Oyun için videolar sorunsuz çalışıyor.)
  • Tuşlara bakacağımız tuş ayarları menüsünde tuşlar gözükmüyor. Ancak oyunda tuşlar sorunsuz çalışıyor. (Kontroller tekrar düzenlendi.)

Not; Oyunun daha güncel sürümü çıktığında burada güncelleyeceğim.