7 Şubat 2021

NXMTP – Hafıza Kartını Çıkarmadan Bilgisayardan Dosya Kopyalamak

ile konsolrehberi

Bu program ile switch konsolu, kapatmadan ve hafıza kartını çıkarmadan bilgisayara bağlayıp dosya kopyalayabiliriz.

Normalde bu program yıllardır kullanımda. Geliştiricisi daha fazla geliştirmeyeceğini duyurmuştu. Destek kesilmiş hali bile son derece kullanışlı bir program. Ayrıca beklenmedik şekilde 21 aralık 2020’de güncel versiyonu çıktı. Belki ileride daha çok güncelleme de alabilir.

Aşağıda verdiğim linkten nro uzantılı uygulamayı indirin ve hafıza kartınızın içindeki switch klasörüne atın.

Switch konsolu usb ile bilgisayara bağlayın. Cfw olarak konsol açıkken albüme girin. Karşınıza homebrew launcher menü gelecek buradan uygulamayı seçin. Bilgisayarda switch klasörü yeni depolama gibi görünecektir.

Karşımıza 3 klasör gelecek. SdCard, System, User. Bunlardan sadece SdCard yazanı kullanacağız. Diğerleri NAND içeriği ile ilgili olduğundan o klasörlere yapacağımız müdahale sistemin brick olmasına sebep olabilir.

SdCard yazan klasörün içine istediğimiz dosya ve oyunu atabiliriz. Ancak program 4gb’den büyük dosyaları aktaramıyor. Yine de çok kullanışlı bir programdır.

Kopyalama işleminiz bittiğinde x tuşu ile bağlantıyı sonlandırabilirsiniz.

Not; Sx os kullanıcıları 0.15 sürüm olan program ile kopyalama sırasında hata alabilirler. Bu yüzden aynı linkten 0.14 olan önceki sürümü indirin.

Diğer dosya kopyalama ve oyun yükleme programlarına göz atmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/07/hafiza-kartini-cikarmadan-dosya-oyun-kopyalama-ve-yukleme-programlari/