8 Şubat 2021

Ps Vita Rehberi Bölüm 3 – Programlar (2021 Güncel)

ile konsolrehberi

İlk bölümde cihazımıza cfw yükledik, ikinci bölümde olmazsa olmaz pluginlerden bahsettik. Şimdi de kullanım sırasında çok işimize yarayacak belirli programlara bakalım;

Vitashell;

Bu program zaten cfw bölümünü yaptıysanız cihazınızda kurulu olmalı. Konsolda bulunması gereken en önemli programdır.

Güncellemeyi otomatik olarak yapıyor. Eğer güncelleme hatası alırsanız aşağıdaki linkte indirip kurabilirsiniz.

Switch SD2Vita;

Bu uygulama sd2vita için ayarladığınız micro sd kartınızla vita memory kart arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlıyor. Programı kurun ve ux0 klasöründeki tai klasörünü Oldtai olarak adlandırın. Cihazı yeniden başlatın ve programı çalıştırıp sd kartınızla vita memory kart arasında geçiş yapın. Program gerekli plugini kendi atıyor ve config dosyasına gerekli satırı ekliyor. Sizin ek bir ayar yapmanıza gerek yok.

TF Card Plugin Tool;

Switch sd2vita uygulaması ile aynı görevi görür. Bazı arkadaşlar o programda hata aldıklarını ve çalıştıramadıklarını söylediler. Bu yüzden alternatif bir program olarak bunu ekliyorum.

Bu programda da ux0 klasöründeki tai klasörünü Oldtai olarak adlandırın. Cihazı yeniden başlatın ve programı çalıştırıp sd kartınızla vita memory kart arasında geçiş yapın. Program gerekli plugini kendi atıyor ve config dosyasına gerekli satırı ekliyor. Sizin ek bir ayar yapmanıza gerek yok.

Not; Ya switch sd2vita ya da tf card plugin tool programını kurun. İkisini birden kurmayın.

SD2Vita kurulum rehberine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/08/sd2vita-kurulum-rehberi/

PSP Homebrew Browser;

Bu program ile psp için çıkmış olan emulatörleri, homebrew uygulamaları vita konsolunuza indirebilirsiniz.

Vita Homebrew Browser;

Bu program bana göre olmazsa olmaz bir uygulamadır. Vita için, port oyunları, emulatörleri, programları buradan rahatlıkla indirebilirsiniz.

Uygulamada olan içerikleri bilgisayarınızda aşağıdaki internet sitesinden de indirebilirsiniz;

Vita Homebrew Browser Wiki;

Vita homebrew browser programından bazı uygulamalar kaldırıldı. O yüzden bu programı da kurmanızda fayda var. Birçok uygulama her iki programda da mevcut. Ancak bazı uygulamalar farklılık gösteriyor. Küçük boyutlu olduğu için iki programında olmasında bir sakınca yok bence.

Not; 0.831 versiyonu bazı vitalarda açılmıyor. Nedeni diğer homebrew browser ile çakışması olarak bildirirdi. Geliştirici yeni sürüm yayınlayacağını ifade etmiş. Ancak mevcut sürümde hata alırsanız programı kaldırın.

EasyVPK;

Vita Homebrew Browser ile aynı uygulamaları gösterir. Ancak ara yüzü çok daha basittir. Bu yüzden daha akıcı ve hızlı çalışır.

Pkgj (Freeshop);

Vita konsol üstünde çalışan ücretsiz market uygulamasıdır. Bu program ile istediğimiz oyunu ita konsol üzerinden indirebiliriz.

Programı kurunca vitashell ile kontrol edin. ux0 içinde pkgi isimli bir klasör içinde config isimli bir dosya olmalı. Bu isimde bir klasör yoksa programı çalıştırıp üçgen tuşuna basın ve refresh yapın. Daha sonra yine vitashell ile pkgi isimli klasörü arayın. Artık klasörü ve içindeki config belgesini görebilirsiniz. (Eğer hiçbir şekilde pkgi klasörü oluşmazsa, bu klasörü kendiniz oluşturup içine config belgesini kopyalayın.)
Bu config belgesini vitashell ile açıp şu satırları ekleyin;

url_games http://nopaystation.com/tsv/PSV_GAMES.tsv
url_updates http://nopaystation.com/tsv/PSV_UPDATES.tsv
url_dlcs http://nopaystation.com/tsv/PSV_DLCS.tsv
url_psm_games http://nopaystation.com/tsv/PSM_GAMES.tsv
url_psx_games http://nopaystation.com/tsv/PSX_GAMES.tsv
url_psp_games http://nopaystation.com/tsv/PSP_GAMES.tsv
url_comppack http://gitlab.com/nopaystation_repos/nps_compati_packs/raw/master/
install_psp_psx_location ux0:
psm_disclaimer_yes_i_read_the_readme NoPsmDrm

Eğer reF00D ya da 0syscall6 pluginlerinden birini kullanıyoranız url_comppack satırı eklemenize gerek yoktur. Ayrıca comppack dosyalarını program düzgün bulmazsa http://proxy.nopaystation.com/http://gitlab.com/nopaystation_repos/nps_compati_packs/raw/master/ linkini deneyin.
install_psp_psx_location ux0: satırı psp ve psx oyunlarını uma0 hafızasına kurar. Eğer uma0 hafızasına kurmak istiyorsanız install_psp_psx_location uma0: şeklinde bir satır ekleyin.)

Bu satırlar için hazır config belgesini de paylaşıyorum. Buradan indirip kullanabilirsiniz.

Bu program ile indirdiğiniz ps vita oyunları için sistemde nonpdrm plugini kuluru olmalıdır. Psp ve ps1 oyunları için adrenaline programı kurulu olmalıdır. Ps Mobile oyunları için nopsmdrm plugini kurulu olmalıdır.
Ps mobile oyununu yüklediğinizde ana ekranda oyun hemen gözükmez. Bunun için konsolu kapatın ve güvenli modda başlatın. (Güvenli mod için Power + Ps tuşu + R tuşuna basılı tutarak konsolu açın.) Güvenli mod açılınca veri tabanını yeniden oluştur seçeneğini seçin. Konsol açıldığında psm oyunlarını ana ekranda göreceksiniz.
Sd2vita kullananlar switch sd2vita programı ile sd kart ve sony hafıza kartı arasında geçiş yapsalar yeterli olur. Her kart değişiminde otomatik olarak veri tabanı yeniden oluşturulur.

TubeVita;

Ps vita üzerinde kullanabileceğiniz kullanışlı bir youtube programıdır.

Netflix;

Pkgj uygulaması üzerinden USA bölge kodlu olarak bu uygulamayı indirip kullanabilirsiniz.

Adrenaline;

PSP ve PS1 oyunlarını oynamak için bu uygulamaya ihtiyacımız var. Verdiğim linkten programı indirin ve vitashell ile kurun.

Programı çalıştırınca sizde kurulum yapomanızı isteyecek. Programın internetten 661.PBP psp güncelleme dosyasını indirmesi gerekecek, onaylayın ve indirme işleminden sonra kulurum yapsın. Eğer internetten 661.PBP dosyasını indirmede hata verirse verdiğim linkten 661.PBP dosyasını indirin ve ux0:app/PSPEMUCFW/ klasörüne atın. Ardından yükleme işlemini yapın.

Yükleme tamamlanınca psp menüsü açılacak. Buradan çıkmak için ps düğmesine hızlıca iki kez basın.

Not; Rehber bölüm 2 pluginler konusunda adrenaline ile ilgili çift çalıştırma hatası çözümüne göz atmayı unutmayın.

Custom Theme Manager;

Bu program ile tema indirip konsolunuza yükleyebilirsiniz.

Temaları bilgisayardan da indirebilirsiniz ve program aracılığı ile kurabilirsiniz.

ElevenMPV;

Kaliteli bir müzik player uygulaması. Şu ses dosyalarını destekler;

  • FLAC
  • IT
  • MOD
  • MP3
  • OGG
  • S3M
  • WAV
  • XM

Whitelister;

Bu program sadece ps vita tv kullanıcılarına yöneliktir.

Bazı oyunlar vita konsollarda çalışırken vita tv modellerinde çalışmaz. whitelister uygulaması ile bu sorunu çözeceğiz.

Öncelikle çalışmayan oyunların listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

Whitelister uygulamasını aşağıdaki linkten indirip kurun;

Uygulamayı çalıştırınca hiçbir şey olmamış gibi sizi ana ekrana atacak. Artık tüm oyunları vita tv ile oynayabilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü yorum ve görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim…