8 Şubat 2021

Switch – Oyun Yükleme Programları

ile konsolrehberi

İnternette oyun indirirken karşımıza birçok farklı uzantıda oyun çıkar. Bu oyunları yüklemek için farklı farklı programlar mecvuttur.

Oyun türleri hakkında detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/01/26/internette-karsimiza-cikan-oyun-bicimleri/

Oyun türlerini anladıktan sonra indirdiğimiz oyunu havuza kartına atarak kurmamız gerekir. Havuza kartına attığımız oyunları konsol üzerinde kurmak için kullanabileceğimiz birçok program mevcuttur.

Konsol cfw olarak açıkken albüme gireriz. Burada karşımıza homebrew launcher menü gelir. (Sx os kullanıcıları homebrew uygulamalara görüntülemek için albüme girip homebrew sekmesini kullanırlar.)

Hafıza kartında switch klasörüne attığımız nro uzantılı uygulamalar homebrew olarak adlandırdığımız uygulamalardır. Buradan indireceğiniz oyun yükleme programlarını da aynı şekilde switch klasörüne kopyalayın.

Şimdi popüler oyun yükleme programlarına sırasıyla değinelim;

Tinfoil;

Nsp ve nsz uzantılı oyunları yüklemeye yarayan bir programdır. Oyun yükleme dışında, program üzerinde yapacağımız bir ayar ile (jack in the store) freeshop yani ücretsiz market gibi kullanabiliriz. Bu yüzden bu programın hafıza kartınızda bulunmasını tavsiye ederim.

Ayrıca profiliniz linked account değilse tinfoil ile yüklediğiniz oyunlar bu kontrolü atlar. (Nintendo ile eşleşmiş profil demektir. Daha sonra bu konuyu başka bir yazıda ele alacağız.)

Aşağıdaki linkten bu programı indirebilirsiniz;

Açılan sayfada aşağı doğru ilerleryin. İndirme linkini göreceksiniz. Programın nsp ve nro versiyonları mevcuttur. Nsp versiyonunu indirirseniz başka bir program ile kurmanız gerekir. Nro versiyonunu indirirseniz, homebrew launcher menüde bir kez tıklayınca hiçbir şey olmamış gibi tekrar homebrew launcher menüye döner. Ama aslında ana ekrana nsp olarak oyunu otomatik şekilde kurmuştur. Ana ekrana dönüp uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Not; Atmosphere hekate payload’ı ile çalışmaz. Fusee primary payload ile kullanmanız gerekir.

Goldleaf;

Bir diğer popüler oyun yükleme programıdır. Explore content ve ardından sd card yazan seçenekleri seçip hafıza kartındaki uygulamaları görebiliriz. İstediğimiz oyunları yükleyip ardından nsp dosyasını silebiliriz.

Aşağıdaki linkten nro uzantılı programı indirebilirsiniz;

Awoo Installer;

Nsp, nsz ve xci gibi oyun türlerini sorunsuzca yükleyebilen bir uygulamadır.

Aşağıdaki linkten nro uzantılı programı indirebilirsiniz;

Sx Installer;

Sx os grubunun yaptığı oyun yükleme programıdır. Oldukça sorunsuz çalışır. Atmosphere kullanıcıları da indirip kullanabilir.

Aşağıda verdğim link ile sx sayfasına gidin ve burada sx installer programını indirin. (Download kısmını tıklayıp kolayca bulabilirsiniz.)

TinWoo Installer;

Tinfoil ile awoo installer uygulamalarının birleşimi gibi olan bir uygulamadır.

Tinleaf Installer;

Başka bir oyun yükleme programıdır. Nsp, nsz, xci ve xcz uzantılı oyunları sorunsuz olarak yükleyebilmektedir.