9 Şubat 2021

Applet Mode Nedir ve Çözümü

ile konsolrehberi

Konsolumuzu cfw olarak çalıştırdığımız zaman albüme girince homebrew menü ya da homebrew launcher menü olarak adlandırılan bir menü karşımıza gelecek demiştik.

Atmosphere ve atmosphere tabanlı (deep sea gibi) cfw yazılımları kullanan arkadaşlar bu menüe sağ üst köşede kırmızı harflerle applet mode yazıldığını görebilirler.

Sx os kullanıcıları sx homebrew menüyü kullandıkları için bu durumla karşı karşıya kalmazlar.

Applet mode, homebrew menünün tam ram desteği olmadan çalışması anlamına gelir. Bu modda iken birçok uygulama düzgün çalışmaz. Özellikle oyun yükleme uygulamalarında hata alabilirsiniz.

Homebrew menüyü tam ram desteği ile çalıştırmak için aşağıdaki adımları uygulayın;

  • R tuşuna basılı tutun.
  • R tuşuna basılı tutarken yüklü olan herhangi bir oyuna tıklayın.
  • Profil seçme ekranından profilinizi seçin. R tuşuna hala basılı tutun. (Eğer otomatik bir profilde açma ayarı yaptıysanız bu adım karşınıza gelmez.)
  • Karşınıza homebrew menü gelecek. Artık R tuşunu bırakabilirsiniz. Applet mode yazısının artık olmadığını göreceksiniz.

Eğer home tuşuna basıp ana ekrana dönerseniz, açtığınız oyunun hala açık olduğunu göreceksiniz. Aslında oyun gibi gösterip homebrew menüyü açtık. Bu şekilde applet mode sorunu ile karşılaşmadan homebrew menüye girebilirsiniz.

Not; Yukarıdaki şekilde homebrew menüye giremediğini söyleyen bazı arkadaşlar oldu, eğer sizde homebrew menüye giremezseniz, profil seçme ekranında R tuşuna basılı tutmaya başlayın.

Eğer cfw işlemine yeni başladıysanız, yani cihazınızda yüklü herhangi bir uygulama yoksa applet mode sorununu nasıl aşabilirim sorusunu sorabilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki adımları izlemenizi tavsiye ederim;

Verdiğim linkten oyun yükleme programları sayfasına gidip;

https://konsolrehberi.com/2021/02/08/switch-oyun-yukleme-programlari/

Burada tinfoil indirme sayfasını seçin. Tinfoil indirme sayfasından nro uzantılı olan uygulamayı indirin ve hafıza kartınızdaki switch klasörünün içine kopyalayın.

Konsolunuzu cfw olarak açın (hekate payload kullanmayın) ve albüme girip homebrew menüye gelin. homebrew menüde tinfoil uygulamasına bir kez tıklayınca hiçbir şey olmamış gibi tekrar homebrew launcher menüye döner. Ama aslında ana ekrana nsp olarak oyunu otomatik şekilde kurmuştur. Ana ekrana dönüp yuharıdaki gibi R tuşu basılı olarak tinfoil uygulamasına girip ve applet mode kapalı olan homebrew menüye erişin.

Her seferinde R tuşu ile bu işlemle uğraşmak istemiyorsanız, Aşağıda verdiğim linkte homebrew menü forwarder nsp dosyasını indirip kurun. Artık ana ekrandan bir oyun gibi sadece buna tıklayıp homebrew menüye ram kısıtlaması olmadan erişebilirsiniz.

Sx os kullanıcılar eğer atmosphere homebrew menüyü kullanmak isterlerse aşağıdaki linkten atmosphere yazılımını indirsinler

https://konsolrehberi.com/2021/01/24/homebrew-icin-gerekli-yazilimlar/

İndirilen zip içindeki hbmenu dosyasını sd kartın içine kopyalayın. (Ana dizine)

Daha sonra yukarıdaki gibi R yuşuna basılı tutarak ya da forwarder dosyasını kurarak atmosphere homebrew menüye erişebilirsiniz. Direk albüme girdiğinizde ise eskisi gibi sx homebrew menü karşınıza gelecektir.