9 Şubat 2021

Sky3ds+ Kart Nedir

ile konsolrehberi

Sky3ds+ kart 3ds oyun imajlarını cfw işlemi olmadan oynamamıza olanak tanır. 3ds artık switvh gibi güncel bir konsol değil. Bu yüzden para verip bu tarz kartları almanızı asla önermem.

Bu rehberi elinde bu kart olan arkadaşlar ve merak eden arkadaşlar için yapıyorum.

Sky3ds+ kart en güncel olan kartlardan biridir. Bundan önce tek tuşlu olan modeller mevcuttu. Bu modelde oyunları ileri ve geri yönde değiştirmeye yarayan 2 adet tuş bulunuyor. Bu kartı tüm 3ds ve 2ds modellerinde kullanabilirsiniz.

Cfw ücretsiz iken 3ds kartlar neden tercih edildi? Bu soruyu sormuş olabilirsiniz. Bunun en önemli sebebi banlanmaya karşı koruma sağlamasıdır.

Sky3ds+ kart yanında bir dock ile gelir. Elinizdeki bir orjinal oyunun kimlik bilgisini bu kart kopyalayıp sky3ds+ kart kullanırsanız nintendo sizi orjinal oyunu kullanıyor olarak görür ve banlanmazsınız. Tabi bilgisini kopyaladığınız oyunu ve sky3ds+ kartı aynı anda kullanırsanız, bu iki kartı kullanan 2 cihaz da banlanır. Yani bir oyun alıp bilgisini kopyaladıktan sonra satmayı düşünmeyin 🙂

Dediğim gibi 3ds artık güncel bir konsol değil. Bu yüzden bu karta para vermeye gerek görmüyorum. Cfw kullanırken bandan kaçınmanız için gerekenleri başka bir konuda ele alacağım.

Orada ele alacağım önlemleri uygularsanız cfw ile banlanma riskiniz çok düşük olur. (Cfw kullanan her konsolda ban riski her zaman vardır. Bunu unutmayın.)

Sky3ds+ kart ile cfw işleminde olduğu gibi cia uzantılı oyunları kullanamayız. 3ds uzantılı kartuş imajı oyunları kullanırız. İnternetten bulduğumuz tüm 3ds uzanntılı oyunlar sky3ds+ kart ile çalışmaz. Bu kart üzerinde işlem yapılmamış temiz oyun imajlarını kullanır. Bazı oyun romlarında ise oynama yapılmıştır. Bu romlar genellikle 3ds emulatöründe kullanılır.

3ds Database Sitesi;

Bu site ile çıkmış olan tüm kartuş oyunları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca releasename yazan kısımda direk oyun kartuşundan alınan rom imajının ne isimle internette yayınlandığını görebilirsiniz. Yani buradaki releasename ismini kopyalayıp internette aratırsanız sky3ds+ kartta kullanmanız gereken oyun romunu kolayca bulabilirsiniz.

Aşağıda verdiğim linkten database sitesine ulaşabilirsiniz;

Sky3ds+ kart ile oyun oynamadan önce aşağıdaki uyarılara dikkat ediniz;

  • Sky3ds+ kartta bölge kilidi vardır. Yani konsol pal ise sadece pal bölge kodundaki oyunlar çalışır. Ntsc-u ise sadece ntsc-u oyunlar çalışır.
  • Sadece kartuş imajı olan oyunlar çalışır. Yani eshop markete gelmiş olan dijital oyunları oynayamazsınız.
  • Sky3ds+ kart ile dsi oyunlarını oynayamazsınız. Konsolda cfw yoksa dsi oyunları için r4 karta ihtiyacınız vardır.
  • Sky3ds+ kart emulatör programlarını ve romları çalıştırmaz.

Sky3ds+ kart ile fat32 ya da exfat formatında hafıza kartı kullanabilirsiniz. Kartın yapımcısı sandisk marka kartların daha sorunsuz olduğunu belirtmiştir.

Bazı romlar 4gb boyutundan büyüktür. Bunları fat32 kart ile kullanmak için trim programı kullanmanız gerekmektedir.

3ds oyunların boyutlarını düşürme;

Aşağıda verdiğim programın zip dosyasını indirin ve zip dosyasını bir klasöre çıkartın.

Programı çalıştırın. Windows 10 bilgisayarlarda hata mesajı verirse ekrana gelen hata mesajına devam deyip programı çalıştırın.

File sekmesinden open seçeneğini seçin ve 3ds oyunu seçin.

File sekmesinin yanında CCI adında bir sekme oluştuğunu göreceksiniz. Bu sekmeden trim CCI seçeneğini seçin. İşlem tamamlandığı zaman oyun boyutunun daha küçük hale geldiğini göreceksiniz.

Sadece 4gb üstü olan oyunlarda değil, tüm oyunlarda bu işlemi yaparak hafıza kartına daha çok oyun sığdırabilirsiniz.

Bu işlemi yapmadan önce 3ds oyunun yedeğini alın. Bazı oyunlar trim işleminden sonra çalışmayabilir. Bu oyunları trim yapmadan kullanınız.