11 Şubat 2021

90DNS – Nintendo’yu Engelleyip İnternete Bağlanma

ile konsolrehberi

Başlıkta da yazdığı gibi bu dns ayarları ile nintendo server bağlantımızı kesip yaptığımız oyun yükleme gibi işlemler yüzünden banlanmayız.

Ancak şunu unutmayın, nintendo bağlantısını kesince online oyun oynayamazsınız, eshopa giremezsiniz. Yani nintendo serverları ile yapılacak hiçbir işlemi yapamazsınız.

Ayrıca yüklediğiniz her oyun sistemde log kaydı bırakmaya devam eder. Yani ileride bu dns ayarını kaldırırsak, nintendo sistemdeki log kayıtlarına erişebileceği için banlanabiliriz.

Bu dns ayarlarını kullanırken sürekli cfw olarak kullandığınız emunand / emummc sisteminde kullanın. Eğer normal nand ile cfw kullanıyorsanız temiz nand yedeğiniz olsun, bu şekilde ileride orjinal olarak kullanmak isterseniz temiz nand yedeğinizi yükleyip kullanabilirsiniz. Ya da nand temizleme rehberine bakarak kullandığınız sistemin nand’ını log kayıtlarından temizleyip orjinal kullanmaya dönebilirsiniz.

Kısaca, vereceğim dns ayarı sadece sistemdeki kayıtlara nintendonun erişmesini engeller. Sistemin temiz olmasını sağlamaz. Log kayıtları oluşmaya devam eder.

DNS ayarlarını girip cihazınızı güvenli şekilde internete bağlamak için aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • Ana ekranda system settings seçeneğini seçin.
  • İnternet sekmesine gelin.
  • Yeni bağlantı olarak kendi internetinizi seçin. Ancak internet şifrenizi yanlış girin. En az 8 karakterli olarak şifrenizi yanlış girin.

Eğer şifresi doğru girersek, dns adreslerini girene kadar konsol ile nintendo bağlantısı oluşacaktır. Konsolda cfw işlemi yapıldıysa bu kayıtlar nintendoya ulaşabilir. Bu yüzden ilk bağlantı sırasında internet şifrenizi yanlış girin. (Eğer konsolda cfw işlemleri yapılmadı ise internet şifrenizi düzgün girerek bağlantı yapabilirsiniz.)

  • Change settings seçeneğini seçin. DNS settings yazan yerden Manual seçeneğini seçin.
  • Primary DNS için; 163.172.141.219 girin.
  • Secondary DNS için; 207.246.121.077 girin.

Daha sonra ayarlardan internet şifrenizi düzeltin. Bağlantı testi yapın. İnternet bağlantınızın olduğunu göreceksiniz.

Ana ekrandan eshop’a girmeye çalıştığınızda bir hata mesajı alacağız. Artık nintendo server bağlantımız kesik ike interneti kullanabiliriz. Bu şekilde konsola gelen yazılım güncellemelerini de otomatik olarak almayız.

Not; Kuzey Amerika bölgesi için DNS değerleri;

  • Primary DNS için; 207.246.121.077 girin.
  • Secondary DNS için; 163.172.141.219 girin.

Kuzey Amerika hariç tüm dünya için ilk verdiğim DNS geçerlidir.

Not; Daha da güvenli olması açısından aşağıdaki konudaki basit yazılımsal işlemi de yapabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/20/switch-yazilimsal-olarak-nintendoyu-engelleyip-internete-baglanmak/

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…