Konsoldan Seri Nuramasını Silerek Nintendo Engelleme ve İnternete Bağlanma – incognito
Bu program ile konsol nand’ı içinde yer alan ve prodinfo (ürün bilgisi) adı verilen, konsola ait olan seri numara bilgilerini yedekleyip silebiliriz. Böylece konsolu internete bağladığımız zaman dns ayarlarını kullanmadan nintendo ile bağlantımızı kesmiş oluruz.
DNS ile nintendo bağlantımızı internet kısmında kesiyorduk. Burada ise nintendo konsola baktığında konsol bilgisine ulaşamıyor ve bu yüzden konsolu banlayamıyor. Ancak bilgisine ulqaşamadığı konsolu eshop markete bağlamıyor ya da online oyun oynamaya müsade etmiyor.
Aynı dns konusunda olduğu gibi burada da log kayıtları oluşmaya devam eder. Eğer konsolumuza ait prodinfo bilgisini geri yüklersek ve temiz olmayan bir nand ile online olursak banlanabiliriz.
Programın kullanımına geçmeden önce birkaç önemli uyarı yapmak istiyorum;
Prodinfo dediğimiz şey nand’ımızın bir parçasıdır. Yani incognito ile aldığımız yedeği kaybedersek konsolu bir daha eski haline döndüremeyebiliriz. Bu yedeğin bir kopyasını alıp bilgisayarda saklamak da mantıklıdır. Eğer sd kartta herhangi bir daha hatası alırsak, bilgisayardaki yedek sayesinde konsolu düzeltebiliriz.
Eğer bu işlemden önce nand yedeği aldıysak, bu nand içinde prodinfo bilgisi mevcuttur. Nand yedeğini geri yükleyip konsolu eski haline getirebiliriz.
Incognito programı ile aldığımız yedek sd kartımızın içinde prodinfo_.bin şeklinde bir dosya oluşturur. Bu dosya elimizde olduğu sürece incognito programı ile restore seçeneğinden konsolu eski haline getirebiliriz.
Konsolu çalıştırdığımız zaman atmosphere klasörü içinde otomatik olarak alınan bir yedek prodinfo bulunur. Cfw dosyalarını güncellerken, eski dosyaları silip yenileri kopyalarken bunu silmediysek, bu dosya ile de konsolu eski haline getirebiliriz.
Incognito programı iki farklı yol mevcuttur. Payload versiyonu ile konsolu açarken yedek alma ve prodinfo dosyasını silme veya konsol açıldığında nro uzantılı uygulama ile bu işlemleri yapmak.
Atmosphere (hekate) nro şeklinde olan yöntemin kullanılmasına izin vermediği için burada payload yöntemi üzerinden anlatacağım. Ancak iki yööntem için de olan dosyaların linklerini vereceğim.
Payload incognito;
Aşağıda verdiğim linkten bin uzantılı payload dosyasını indirin.
Tegra gui programı ile bu payload dosyasını kullanın ve konsolunuzu açın.
Burada öncelikle backup seçeneğini seçmeliyiz. Yani yedek almalıyız. Ses açma ve azaltma tuşları ile menülerde yukarı ve aşağı hareket edebiliriz. Power tuşu ile seçim yapabiliriz. Emunand veya sysnand için öncelikle yedek alın.
Ardındından Incognito sysnand ya da emummc seçeneğini seçin. (Yedek almadan bunu yapmayın.)
Eğer aldığınız yedek ile sistemin prodinfo bilgisini geri yüklemek istiyorsanız restore seçeneklerini seçin.
İşlem bitince konsolu kapatın ve kullandığınız cfw yazılımına uygun payload ile konsolu açın.
Hafıza kartınızın içindeki prodinfo_.bin dosyasını yedekleyin. (Eğer emunand için yaptıysanız prodinfo_emunand.bin adında bir dosya olacaktır.)
System settings -> System -> Serial Numbers kısmında konsolun seri numarasının gözükmediğini göreceksiniz.
Incognito homebrew uygulama;
Yukarıdaki rcm versiyonu ile aynı işlemi yapar. Aşağıdaki linkten indirip hafıza kartındaki switch klasörüne atın.
Albüme girip homebrew menüden uygulamayı seçin ve çalıştırın. Aynı yukarıda olduğu gibi öncelikle yedek alın daha sonra konsolun prodinfo bilgisini silin.
Not; Rcm mod olan incognito çıktıktan sonra bu versiyon geliştirici tarafından devam etmedi. Yani payload versiyonu kullanmanızı öneririm.
Not 2; Tinfoil programı içinde de incognito işlemi için bir ayar bulunur. Ancak en güvenli yöntem payload incognito versiyonunu kullanmaktır.