12 Şubat 2021

FTPD – Switch Konsolunuzun Hafıza Kartına Wireless Üzerinden Dosyalarınızı Kopyalayın

ile konsolrehberi

Burada paylaşacağım program ile bilgisayarınızdaki bir ftp programı aracılığı ile konsolunuzun hafıza kartına dosyalarınızı kopyalayabilirsiniz.

İnternetinizin hızına bağlı olarak ve kopyaladığınız dosyanın boyutuna göre ftp ile yapacağınız trasferin süresi uzun olabilir. Bu yüzden küçük oyunlar ve nro uzantılı homebrew uygulamalar için bu uygulamayı kullanmanız daha mantıklı olur.

Program ile aktarım yapmak için bilgisayarımızda bir ftp programı olmalıdır. Aşağıda verdiğim linkten filezilla programına ulaşabilirsiniz;

Konsolumuza ftpd programının nro uzantılı olan sürümünü kopyalamamız gerekir. Aşağıdaki linkten geliştirici sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu nro dosyasını switch klasörünün içine kopyalayın;

Sayfaya girdiğiniz zaman ftpd.nro ve ftpd-classic.nro versiyonlarının olduğunu göreceksiniz.

Classic yazan eski sürümlerdeki gibi arayüz kullanan versiyondur. Normali ise yeni arayüzü kullanır. Ftpd olanı indirin. Eğer eskisi gibi olsun derseniz, classic yazanı indirebilirsiniz.

Konsolda internet bağlantınız varken albüme girip homebrew menüden programı çalıştırın. Ekranda konsolun ip adresi ve port (kapı) numarası yazacak.

Bilgisayarda filezilla programını çalıştırın ve konsolda yazan ip ve port numarasını girip bağlantı kurun.

Filezilla programında sd kartınızda olan tüm klasörleri görüntüleyeceksiniz. Artık istediğiniz dosyayı konsola gönderebilirsiniz.

Nintendo serverlarını engelleyip internete güvenli şekilde nasıl bağlanacağınızı öğrenmek için aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/11/nintendoyu-engelleyip-internete-baglanmak/