13 Şubat 2021

Switch Offline Güncelleme

ile konsolrehberi

Daha önceki konularda cfw işlemleri yaptığımız konsolu internete bağlarsak log kayıtlarının nintendoya ulaşacağından ve er ya da geç banlanacağımızdan bahsetmiştik.

Bu yüzden konsola gelen yazılım güncellemelerini de program kullanarak, internet bağlantısı olmadan yapacağız.

Bu işlem için kullanabileceğimiz birkaç farklı program mevcuttur. Bu programları incelemeden önce internetten güncellemek istediğimiz yazılımı indirelim.

Aşağıdaki linkten güncelleme yazılımları konusuna ulaşabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/13/switch-guncelleme-yazilimlari/

Offline güncelleme yapmadan önce;

  • NAND yedeğiniz olsun. Eğer güncelleme sırasında herhangi bir sorun oluşursa NAND yedeği ile sistemi düzeltebilirsiniz.
  • Save yedeği alın. Eğer emunand / emummc sisteminiz güncelleme sırasında ortaya çıkan bir sorun ile kullanılmaz hale gelirse yeniden emunand / emummc kurabilirsiniz. Save yedeği sayesinde oyunlara kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

İstediğimiz güncelleme yazılımını indirdikten sonra yazılım güncelleme programlarına geçebiliriz;

ChoiDuJourNX;

Offline güncelleme konusunda piyasaya ilk çıkan programdır. Aşağıdaki verdiğim linkten programı indirebilirsiniz;

Sayfayı açtığınız zaman karşınıza birçok başlık çıkacak. ChoiDujourNX başlığı altındaki kısımdan güncel versiyonu indiriniz. (Programın ekran görüntüsü de mevcut, buradan da ayırtabilirsiniz.)

İndirdiğiniz nro uzantılı programı hafıza kartındaki switch klasörüne kopyalayın.

Az önce indirmiş olduğumuz güncelleme zip dosyasını adında türkçe karakter olmayan bir klasöre çıkaralım. Bu klasörü sd kart ana dizine kopyalayalım. (Örneğin update isimli bir klasör yapabiliriz.)

Konsolu cfw olarak çalıştıralım. Albüme girip homebrew menüden choidujournx uygulamasını seçelim.

Resimde görüldüğü gibi programdan güncelleme dosyasının olduğu klasörü seçelim.

Choose seçeneğini seçelim.

Karşımıza yüklemek istediğimiz verdiyonun normal veya exfat halini seçmemizi isteyen bir ekran gelecek. Exfat olanı seçelim. Hafıza kartımız fat32 olsa bile exfat seçeneğini seçelim. Exfat versiyonu fat32 kartları da destekler.

Select firmware yazan butona tıklayalım.

Start installation butonuna tıklayalım. Yükleme sonunda restart seçeneğini seçelim.

Nightfall;

Daha sonra anlatacağım daybreak programına benzer yapıdadır. Yani choidujournx uygulamasına göre daha güvenli olduğu söyleniyor.

Aşağıda verdiğim linkten zip dosyasını indirin. Zip dosyası içindeki Nightfall klasörünü sd kartınızdaki switch klasörüne kopyalayın.

Nightfall klasörü içine firmwares adında bir klasör oluşturun ve indirdiğiniz güncelleme dosyasını zipten çıkarıp buraya kopyalayın.

Programı çalıştırdığınız zaman System Update Offline seçeneğini seçelim.

Daha sonra Select firmware kısmından kartımıza kopyaladığımız güncelleme versiyonunu seçelim.

Settings kısmında exfat seçili olduğundan emin olduktan sonra güncellemeyi yükleyelim. İşlemin sonunda konsolumuzu yeniden başlatalım.

Bu program ile ilgili en önemli özelliklerden biri de belirli bir adresten güncelleme dosyasını alıp yapabilmesidir. Settings kısmındaki server yazan yere güncelleme dosyalarının olduğu adresi yazıp bu özelliği kullanabiliriz. (Örneğin güncellemelerin olduğu bir google drive sayfası kullanabiliriz.)

Not; Nightfall programı sx os yazılımı ile çalışmamaktadır.

Eğer güncelleme dosyalarını kendi bilgisayarımızdan paylaşmak istersek nightfall server uygulamasını kullanmamız gerekir.

Daybreak;

Atmosphere yazılımının geliştirdiği güncelleme programıdır. Aşağıda verdiğim linkten atmospehere zip dosyasını indirin. Zip dosyası içindeki switch klasöründen daybrera.nro dosyasını kendi switch klasörünüze kopyalayın.

Az önce indirmiş olduğumuz güncelleme zip dosyasını adında türkçe karakter olmayan bir klasöre çıkaralım. Bu klasörü sd kart ana dizine kopyalayalım. (Örneğin update isimli bir klasör yapabiliriz.)

Konsolu cfw olarak çalıştırın. Albüme girip homebrew menüye gelin ve daybreak uygulamasını çalıştırın.

Install seçeneğini seçin ve güncelleme dosyasını kopyaladığınız klasörü seçin.

Program güncelleme dosyasını taradıktan sonra resimdeki gibi continue seçeneğini seçin. Karşımıza gelen ekranda Preverse settings seçeneğini seçelim.

Daha sonra Install (FAT32 + exFAT) seçeneğini seçelim. Çıkan ekranda continue seçeneğini seçelim.

İşlem tamamlandığı zaman konsolu reboot seçeneği ile yeniden başlatalım.

Not; Bu programın sadece atmosphere için uygundur. Sx os yazılımı ile çalışmamaktadır.

Eğer v1 model ve yazılımsal olarak kırma işlemine uygun bir switch kullanıyorsanız choidujournx ve diğer iki programı kullanabilirsiniz.

Eğer v1 ve yazılımsa olarak kırma işlemine uygun bir switch ve sx os yazılımını kullanıyorsanız. Sadece choudijournx yazılımını kullanabilirsiniz. Ya da atmosphere yazılımı ile konsolunuzu çalıştırıp istediğiniz program ile güncelleme yapabilirsiniz.

Eğer çip takılmış bir switch ile cfw kullanıyorsanız. Offline güncelleme için kesinlikle choidujournx programını kullanmayın.

Nightfall ve daybreak programları emunand offline güncellemesi için kullanabilirsiniz. Orjinal nand’ınız ile cfw işlemleri yapmayın ve orjinal nand’ı online olarak güncelleyin.

Çipli modeller için en güvenilir program olarak daybreak önerilir.

Önemli Not; Güncelleme yaparken custom olarak yüklediğiniz tema varsa öncelikle bu temayı kaldırın.

Sd kartınızda titles klasörü içinde 0100000000001000 isimli klasör tema bilgilerini içerir. Bunu kaldırırsanız tema cihazdan kalkar.

Bazı temalar iki klasörden oluşur. Yukarıdakine ek olarak 0100000000000811 klasörünün de olmadığından emin olun.

Güncelleme sonrası temanızı geri yükleyebilirsiniz.