14 Şubat 2021

Switch All In One Updater – Switch Üzerinden Tüm Güncellemeleri Yapma

ile konsolrehberi

Daha önceki konularda gördüğümüz gibi switch yazılım güncelleme için güncelleme yazılımını indirip hafıza kartına kopyalamamız gerekir. Ayrıca her yazılım güncellemesinde cfw yazılımını da güncellememiz gerekir. Eğer atmosphere kullanıyorsak signature patches güncellemesi de yapmamız gerekir.

Normalde tüm bu güncellemeleri yapabilmek için konsolu kapatıp hafıza kartına bilgisayardan dosyaları atardık.

Ancak bu yazılım sayesinde tüm bu güncellemeleri switch konsolumuz üstünden yapabiliriz. Konsolumuz internete bağlı iken bu program sayesinde atmosphere, sx os, deep sea cfw yazılımlarını indirebiliriz. Atmosphere için gerekli signature patches yazılımını da indirebilir.

Bu yazılımları indirdikten sonra konsolu yeniden başlatmamız gerekir. Ancak program üzerindeki reboot menüden yeniden başlatmanın hangi payload ile olması gerektiğini seçebiliriz. Böylece tegra gui programı ve jig kullanmadan direk olarak cfw modda konsolumuzu açabiliriz.

Ayrıca güncelleme yazılımını da indirebiliriz. Daha sonra choidujournx ya da daybreak gibi programlarla inen güncelleme yazılımını seçip konsolumuzu güncelleyebiliriz.

Programın bu kadar özelliğini anlattıktan sonra, şimdi biraz daha detaylı olarak inceleyelim;

Aşağıda verdiğim linkten zip dosyasını indirip;

Zip dosyası içindeki aio-switch-updater isimli klasörü hafıza kartınızdaki switch klasörünün içine kopyalayın.

Aynı linkteki nsp uzantılı programı indirin ve konsolda kurun. Böylece ana ekranda programı çalıştıracak bir kısayol oluşacaktır.

Konsolun internete bağlı olduğundan emin olun. İnternete güvenli olarak nasıl bağlanacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/11/nintendoyu-engelleyip-internete-baglanmak/

Switch internete bağlı iken programı çalıştırdığımız zaman resimdeki gibi bir menü karşımıza gelecek. Burada;

  • Update CFW; Cfw yazılımını indirip günceller. Sonrasında yeniden başlatma gerekir.
  • Update signpatches; Atmosphere için gerekli olan signature patches yazılımını indirir. Cfw yazılımı gibi yeniden başlatma gereklidir.
  • Download firmwares; Güncelleme yazılımını firmwares isimli bir klasöre indirir. ChoiDujourNX ya da daybreak uygulamaları ile güncelleme yapabilirsiniz.
  • Download cheats; Oyunların hile kodlarını indirir. Sadece cihazda yüklü olan oyunların hile kodları programda görüntülenir.

Not; Oyun hile kodlarını nasıl kullanacağımız daha sonra bir rehber ile ele alınacaktır.

  • Tools; Daha önce bahsettiğimiz reboot menü ve RCJ color swapper denilen ayarlar burada yer alır.

Reboot menü kısmında resimdeki gibi payload dosyaları gözükür. Seçtiğimiz payload dosyasında açılacak şekilde konsol yeniden başlar.

RJC color swapper menüsünde kullandığımız joyconların konsolda gözüken renklerini değiştirebiliriz. Bana göre çok önemli bir şey değil. Eğer renk değişikliği yapacaksanız öncelikle Backup current color profile seçeneği ile mevcut renk ayarlarının yedeğini almayı unutmayın.

Program hakkında anlatacaklarım bu kadar. Umarım sizlere faydası olur. Her türlü yorum ve sorularınızı konuda bildirmeyi unutmayın…