14 Şubat 2021

GTA Vice City Vita

ile konsolrehberi

GTA 3’ten sonra gta vice city’de vita konsolları için portlandı. Üstelik kurulumu çok kolay. Öncelikle internetten gta vice city oyununu bulup indirin. (Google araması ile kolayca bulabilirsiniz.)

Oyun setup şeklinde ise bunu kurun. Bize kurulmuş halinin dosyaları gerekiyor.

Daha sonra aşağıda verdiğin linkten gta vice city için vpk ve data files dosyalarını indirin.

Oyunun kurulmuş halinin dosyalarını gtavc isimli bir klasör içine kopyalayın. Az önce indirdiğimiz data files zip dosyasının içinde de gtavc adında bir klasör olduğunu göreceksiniz. Bu klasör içindeki dosyaları kendi yaptığımız klasöre kopyalayalım.

Vitashell ile konsolu bilgisayara bağlayalım. Ux0 dosya yolunda yer alan data klasörüne hazırlamış olduğumuz gtavc klasörünü kopyalayalım.

İndirdiğimiz vpk dosyasını da kopyalayalım ve kuralım. Artık oyunumuz çalışmaya hazır haldedir. Oyunu ilk açtığımız zaman grafik dosyalarını konsola göre uyarlar. Bu işlem biraz zaman alır. Ardından oyunu sorunsuz şekilde oynayabilirsiniz.

Eğer oyunun çalışması sırasında hata yaşarsanız aşağıdaki plugini indirip konsola kurun;

fd_fix.skprx dosyasını indirin ve plugin rehberinde olduğu gibi ur0:/tai/ klasörüne kopyalayın. (sd2vita yoksa ux0:/tai klasörüne kopyalayın.)

ur0:/tai/config.txt belgesinde *KERNEL satırının altında ur0:tai/fd_fix.skprx satırını ekleyin. (sd2vita yoksa ux0:/tai/config.txt belgesine ux0:/tai/fd_fix.skprx satırını ekleyin.)

Plugini ekledikten sonra konsolu yeniden başlatın. Böylece eklediğimiz plugin aktif olacak.

Plugin kurulumu ile ilgili detaylı bilgiyi pluginler rehberinden elde edebilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/01/26/625/

Son olarak oyunun Türkçe yamasını da ekliyorum. Oyunun tüm dosyalarını hazırladıktan sonra, konsola kopyalamadan önce Türkçe yama yapabilirsiniz.

Araçlar için HD Modeller;

Xbox’tan alınan araç kaplamalarını oyunda kullanıp daha iyi görseller elde edebiliriz.

İndirdiğiniz zip dosyasının içinde bulunan iki dosyayı ux0/data/gtavc/models dosya yoluna kopyalayın.

gtavc/data klasörü içinde bulunan default.dat dosyasını metin belgesi ile açın. En üste bir satır ekleyin. (Başında # ifadesi olmasın.) Bu satıra aşağıdaki komutu yazın ve kaydedin.

CDIMAGE MODELS\VEHICLES_XBOX_FIXED.IMG

Bu ifadeyi yazdıktan sonra kaydedip kapatın. Artık oyundaki araç modellemeleri daha düzgün gözükecektir.

Not; Oyunda fps düşüklüğü ile ilgili sorun yaşarsanız screen filtering ayarlarını kapatmanız gerekir. Oyunu Türkçe yapınca bu ayarları düzgün göremeyebilirsiniz. Ayarlar seçeneğine girin. Görüntü ayarlarının altında boşluk şeklinde bir ayar menüsü vardır. Burada kare eşitmele altında yer alan ayarları kapalı yapın. Eğer hala fps sorunu yaşarsanız görüntü ayarları bölümünde çizim uazaklığı seçeneğinin altında yer alan açık olan ayarı da kapalı yapın.