15 Şubat 2021

Linked Account Nedir ve Cfw Kullanırken Nasıl Yapılır

ile konsolrehberi

Basit şekilde ifade edersek, linked account nintendo ile bağlantılı olan bir hesaptır. Yani online oyunları oynarken, eshop market özelliklerini kullanırken nintendo bizden linked yapılmış, yani kendisi ile bağlantı sağlanmış bir hesap kullanmamızı ister.

Cfw kullanırken buna neden ihtiyacım olsun diye sorabilirsiniz. Daha önceki rehberlerde cfw kullanırken online özellikleri kullanmamamız gerektiğini, yoksa banlanacağımızı söylemiştim.

Ancak birçok oyun offline olarak oynamak istediğimizde bile hesabımızın linked olmasını ister.

Normalde cfw işlemine başlamadıysak, konsolumuzu internete bağlayıp linked olmuş bir hesap yapabiliriz. Daha sonra bu hesabın olduğu sistemi emunand / emummc yaparak kopyalarız ve linked olmuş hesabımızın kopyasını cfw işlemleri için kullanırız.

Ancak bu işlem konsolumuzu son sürüme günceller. Eğer kullanacağımız cfw yazılımı son versiyonda çalışmıyorsa bu bize sıkıntı çıkarabilir.

Cfw kullanırken herhangi bir hesabı nasıl linked yapabileceğimize bakalım;

Linkalho;

Bu program sayesinde hesabınızı offline iken linked hale getirebilirsiniz. Aşağıda verdiğim linkten programı indirin ve nro uzantılı dosyayı sd kartınızdaki switch klasörüne kopyalayın.

Konsolu cfw olarak çalıştırın ve homebrew menüden uygulamayı çalıştırın. (Albüme girerek.)

Programı çalıştırınca karşımıza gelen ekrandan Link all accounts seçeneğini seçelim.

Continue seçeneğini seçip devam edelim.

İşlem tamamlandığında konsolu yeniden başlatmamızı ister. Eğer switch/linkalho klasörü içinde bin uzantılı payload dosyalarını kopyaladıysak bize hangi payloadı kullanarak yeniden başlatacağımızı sorar.

Konsol yeniden başladığında artık hesabımız linked olmuştur. Ancak bu hesap ile online olursak, nintendo hesap üstünde oynama yapıldığını görür ve bizi banlar. Bu yüzden cfw hesabınızda nintendo’yu engelleyip internete bağlanma rehberini kullanın;

https://konsolrehberi.com/2021/02/11/nintendoyu-engelleyip-internete-baglanmak/

Kefir;

Daha eski olan bir yöntemdir. Sizin hesabınızı program aracılığı ile linked olan bir hesap ile değiştirir. Bu yöntemi kullanırken konsolun internete bağlı olması gerekir. Nintendo’yu engelleyip internete bağlandığınızdan emin olun.

Ayrıca profiliniz değişeceği için bütün save dosyalarınız kaybolacaktır. Bu işleme başlamadan önce save dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın.

Aşağıda verdiğim linkten nro uzantılı kefir updater programını indirin.

İndirdiğiniz programı sd kartınızdaki switch klasörüne kopyalayın. Konsolu cfw olarak çalıştırın. İnternet bağlantınız olsun. Homebrew menüden uygulamayı çalıştırın.

Add Linked Account seçeneğini seçin. Ekranda yazan adımları takip edin. İşlem bitince konsolu yeniden başlatın.

Hesabınız yerine başka bir hesap geldiğini göreceksiniz. Bunu düzenleyip kendi adınızı ve istediğiniz profil resmini koyabilirsiniz.

Bu şekilde online olursak nintendo değiştirilmiş hesap olduğunu kolayca tespit eder ve bizi banlar. Bu yüzden cfw hesabınızda nintendo’yu engelleyip internete bağlanma rehberini kullanın;

https://konsolrehberi.com/2021/02/11/nintendoyu-engelleyip-internete-baglanmak/

Tavsiye; İlk olarak anlattığım linkalho programı daha günceldir ve onu kullanmanızı tavsiye ederim. Hem online olmanıza gerek kalmaz hem de save dosyalarınız silinmez.

Not; Tinfoil ile yüklenen oyunlarda linked account kontrolü otomatik olarak devre dışı bırakılır. Ancak linkalho yöntemini kullanmanız en mantıklı seçenek olacaktır.