1 Nisan 2021

Playstation 4 Kırma (HEN) için Kullanılan Siteler

ile konsolrehberi

Playstation 4 konsollarımızda kırma işlemi yaparken internet tarayıcımızdan bir siteye girip hen işlemini yapmamız gerekiyor. Buna detaylı olarak değinmeden önce hen işlemi hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

HEN homebrew enabler kelimelerinin baş harflerinin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş bir ifadedir. Konsolumuzda kendi programımızı ve oyunları çalıştırmamıza yarar. Cfw’den farkı konsolu konsolu her yeniden açtığımızda bu işlemi tekrarlamamız gerekmesidir.

Konsolu yeniden başlatmamız gerektiği için bazı yerlerde playstation 4 jailbreak şeklinde yazıldığını da görebilirsiniz. Ne şekilde adlandırıldığının pek önemi yoktur. Hepsi aynı işlemi ifade etmektedir.

İlk önce ps4 kırma işlemi 4.05 versiyonda çıktı. Ardından 4.55 ve 5.05 versiyonlar geldi. Bu versiyonlarda sistem çok benzer olduğu için hepsi oldukça stabildi. Daha sonra çıkan 6.72 kırma işlemi 5.05’e göre daha az stabildi. 7.02 daha da az stabi. En son 7.55 kırma çıktı ve şu an için diğer versiyonlara göre daha az stabil haldedir.

Yani elinizde düşük versiyonda kırık bir ps4 konsol varsa son kırma versiyonu 7.55 diye ona güncellemeyin.

  • 5.05 yüzde 95 oranında stabil olduğu söyleniyor.
  • 6.72 yüzde 80-85 oranında stabil olduğu söyleniyor.
  • 7.02 yüzde 70-75 oranında stabil olduğu söyleniyor.
  • 7.55 yüzde 50 oranında stabil olduğu söyleniyor.

Stabil diye bahsettiğim şeyin ne olduğunu da söyleyeyim. Playstation 4 konsollarda kırma işlemi web tarayıcı üzerindeki bir açıktan kernek çekirdek koduna müdahale ederek gerçekleşiyor. Ancak konsol bu müdahale işlemini tespit edebiliyor ve bir şeyler yolunda değil diyerek kernel panik adı verilen bir şekilde kendini kapatıyor. Bu normal bir kapatma işlemi değildir. Konsol kendini güvenliğe almak için kendini kapatır ama enerjiyi kesmez. Yani konsolu tekrar açmak için fişini çıkarıp geri takmanız gerekir. Ardından konsolu tekrar çalıştırabilirsiniz. Stabil diye dediğimiz oran ne kadar yüksek ise bu kernel panik durumu ile karşılaşmamız o kadar düşük olur. Bu yüzden eğer düşük versiyona sahipseniz o versiyonda kalmanız daha doğru olur.

Şimdi hen için kullanabileceğimiz güvenilir sitelere göz atalım;

HEN 5.05 – 6.72 – 7.02 – 7.55 için;

Bu siteler sekmeler halinde ayrı ayrı versiyonlar için olan kırma işlemlerini barındırırlar.

Bu sitelerde konsolunuzun versiyonuna uygun olan bölüme girip hen seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

https://night-king-host.github.io/

https://hakkuraifu.github.io/PS4xploit/

https://ps4.editzz.net/index.html

Bu sayfada 7.55 desteği şu an için yok.

https://cthugha.exploit.menu/

https://karo218.ir/

https://consoleinfo.site/

HEN 5.05 için olan siteler;

https://thewolfgames.github.io/505/

https://leeful.github.io/

Bu sitede hen 1.9 versiyon bulunur. Eski bir hen sürümüdür. Ancak spoofer gibi bir çok eklentiyi barındırdığı için ekledim.

http://ps4adminv5.retrogamer.tech/

HEN 6.72 için olan siteler;

https://thewolfgames.github.io/672/

https://leeful.github.io/v10/

https://saintcarl.github.io/672v2/

http://ps4adminv6.retrogamer.tech/

https://ps4macedo.github.io/hen213/

HEN 7.02 için olan siteler;

https://thewolfgames.github.io/702/

https://saintcarl.github.io/7.02v2/

https://gamerhack.github.io/ps4jb702/

http://ps4adminv7.retrogamer.tech/

https://ps4macedo.github.io/702/

https://ciss84.github.io/702hostv18/index.html

https://prb-borg.github.io/7.02/

HEN 7.55 için olan siteler;

Hen 7.55 genel olarak söylüyorum. Bu işlem normalde 7.5X diye geçer. Yani 7.50-7.51 ve 755 versiyonlarda kullanılır.

https://thewolfgames.github.io/75x/

https://gamerhack.github.io/ps4jb755/

https://ps4macedo.github.io/75x/

https://ciss84.github.io/7.55Beta2/index.html

https://prb-borg.github.io/7.xx/

Şu an için paylaşacağım siteler bu kadar. Karşılaştığım güzel siteler olursa onları da buraya ekleyeceğim. Ayrıca sizin de bildiğiniz güzel hen siteleri varsa lütfen yorum olarakbildirin. Böylece sayfaya eklerim ve herkes faydalanabilir.

Ben sayfaları ara ara kontrol edeceğim. Ancak herhangi bir sorun ya da çalışmayan sayfa ile karşılaşırsanız lütfen bunu da yorum olarak bildirin.

Offline Cache;

Sitelerin birçoğu bu işlemi sayfaya girdiğiniz zaman otomatik olarak yapar. Bazılarında ise buton olarak bulunur ve sizin bunu seçmeniz gerekir. Offline cache, hen işlemi yaptığımız sayfanın internet bağlantısı olmadan çalışmasını sağlar. Yani bir defa offline cache yaptıktan sonra internet bağlantınızı kesebilirsiniz. Bu sayede internet bağlantısı olmadan, yanlışlıkla konsolu güncelleme korkusu olmadan oyun oynayabiliriz. Offline cache işlemi bitince ekranda size bildirim olarak yazar. PS tuşu ile internet tarayıcısını kapatmanızı söyler. Ardından x tuşu ile tekrar açmanız gerekir.

Önemli Not;

Bu sitelerden herhangi birini girmeden önce internet geçmişinizi ve çerezleri temizleyin. Eğer sistemde daha önce girdiğiniz sitelere ait cache verileri bulunursa kernel panik hatası ile karşılaşmanız muhtemeldir. Bu sitelerin birini kullandıktan sonra başka siteye geçmek isterseniz de aynı şekilde çerezlerinizi temizleyin.

Not; Bu sitelerin bazılarında en güncel hen bulunmayabilir. Zamanla güncellenebilir diye hepsini paylaştım. Tavsiyem night-king sitesine bakın. 5.05 için hen 2.14 spoof 9.0 versiyon bulunuyor. Aynı şekilde 6.72 ve 7.02 için de spoof içeren hen versiyonları mevcuttur. 7.55 için şu an çalışma olasılığı en yüksek olan goldhen seçeneği mevcuttur. Yani öncelikle bu siteyi kullanmanızı tavsiye ederim.

Not; Sitelerde offline cache yaptıktan sonra sürekli ana sayfa açılır. Eğer hen işleminin direk olarak tarayıcıyı açınca başlamasını istiyorsanız, hen butonuna tıkladıktan sonra PS tuşuna basın. Ardından x tuşu ile tarayıcıyı açınca direk olarak hen sayfası yüklenir.

Not; Hen işlemi yüklerken yetersiz hafıza gibi bir mesaj verip sayfayı yenileyebilir. Özellikle 7.55 sürümde şu an için bu durum çok vardır. Hen işlemi gerçekleşene kadar bu hataya tamam deyin ve sayfayı tekrar yükleyin.

Unutmayın arada kernel panik hatası ile konsolunuz kapanabilir. Bu normaldir.

Tavsiye; Konsolu açtığınızda 10-15 saniye bekleyip o şekilde tarayıcıya girerseniz daha az hata alırsınız. Konsol açıldığında depolama çok dolu olursa 10-15 saniye beklemeniz daha doğru olacaktır. Eğer harici hdd üzerinden oyun oynuyorsanız bu hdd üzerindeki ışığa bakın. Hdd okuma işlemi süresince ışık yanıp söner. Işık düz olarak yanmaya başladığı zaman hen işlemine geçerseniz daha sorunsuz kullanabilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…