2 Nisan 2021

Playstation 4 Offline Güncelleme

ile konsolrehberi

Bildiğiniz gibi eğer playstation konsolumuzu internete bağlayıp güncellersek, ps4 konsolumuza en güncel olan yazılımı yükler. Kırma işlemlerini daha düşük versiyonlarda yaptığımız için bu şekilde internetten yapılacak güncelleme işimize gelmez.

Bu sebeple güncelleme dosyasını internetten indirip usb belleğimiz ile güncelleme yapacağız. Öncelikle aşağıdaki linkten istediğiniz versiyondaki yazılım dosyasını indirin.

Linkteki sitede official firmware ve recovery firmware bölümlerinin olduğunu görebilirsiniz. Official firmware dosyaları yaklaşık 350 – 460 mb boyutunda olur. Bu normalde kullanacağımız yazılımdır.

Recovery firmware ise yaklaşık 1000 mb boyutundadır ve bu güncelleme dosyasını kullanırsak konsoldaki her şey silinir. Konsol sıfırlanır. Bu yazılımı hdd değişimlerinde kullanırız. Normal koşullarda bu yazılımı kullanmanıza gerek yoktur.

Güncelleme için kullanacağımız usb fat32 formatında olmalıdır. Fat32 formatlı usb bellek içine PS4 adında büyük harflerle bir klasör oluşturun. Bunun da içine UPDATE adında büyük harflerle bir klasör oluşturun. İndirdiğiniz güncelleme dosyasını buraya kopyalayın. Güncelleme dosyasının adı PS4UPDATE.PUP şeklinde olmalıdır.

Usb belleği konsolunuz takın. Konsolda internet bağlantısı olmadığından emin olun. Ayarlardan sistemi güncellemeyi seçin. Usb belleğe kopyaladığınız yazılımı ps4 konsolumuz bu aşamada tespit eder. Artık kurulumu yapabilirsiniz.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…