6 Nisan 2021

Playstation 4 HDD Değişimi

ile konsolrehberi

Playstation 4 konsollarımızdaki hdd’yi daha yüksek kapasiteye geçmek için ya da herhangi bir arıza olması durumunda değiştirmemiz gerekir. Özellikle cfw kullandığımız bir konsol ise hdd değişim işlemini resmi servise yaptırmak istemeyiz. Bu yüzden bu işlemi kendimiz nasıl yapabiliriz anlatacağım. Hdd değişimi playstation 4, slim ve pro modeller de biraz farklıdır. Ancak tüm modellerde bu işlem oldukça kolaydır.

Tüm model ps4 konsollar için yıldız tornavidaya ve sistem yazılımını yüklemek için fat32 formatlı bir usb belleğe ihtiyacımız olacak.

Not; Orjinal olarak güncel yazılımda konsol kullanan arkadaşlar save yedeklerini ps bulut sistemden geri yükleyebilirler. İsterseniz usb’ye yedek de alabilirsiniz.

Eğer tornavidanız ve usb belleğiniz hazır ise hdd değişim işlemlerine başlayalım;

Playstation 4 (Fat Kasa) HDD Değişimi;

Resimdeki gibi ps4 konsolunuzu boşluk kısımlardan tutun ve baş parmaklarınız ile üstünden bastırın. Bu plastik kısım biraz ayrılacaktır.

Resimde görüldüğü gibi plastik kısım biraz yerinden oynayınca buı bölümü çıkarabilirsiniz. Bu plastik kısım herhangi bir vida ile bağlı değildir.

Resimdeki vidayı sökün ve hdd’nin takılı olduğu kızağı çıkarın. Kızağın üstündeki vidaları sökün ve eshi hdd’yi yenisi ile değiştirin. Artından kızağı konsola geri takıp vidayı geri takın ve plastik kapağı kapatın.

Playstation 4 Slim HDD Değişimi;

Konsolun arka arafında girişlerin olmadığı köşede hdd bölmemiz bulunmaktadır. Bunu açmak oldukça kolaydır. Bu kapağa hafifçe bastırırken dışarı doğru itktirdiğiniz zaman bu kapak yerinden çıkar.

Kapak yerinden çıktıktan sonra kızağı tutan tek bir vida göreceksiniz. Bunu söküp kızağı çıkarın ve kızaktaki vidaları da söküp hdd’yi değiştirin. Ardından aynı şekilde kızağı yerine takın. Vidasını takın ve kapağı kapatın.

Playstation 4 Pro HDD Değişimi;

Ethernet girişinin yanındaki hdd kapağını nazikçe sökün.

Ardından hdd kızağını tutan tek vidayı sökün ve kızağı yerinden çıkarın. Kızaktaki vidaları söküp hdd’yi yenisi ile değiştirin. Kızağa vidaları geri takın. Hdd kızağını konsola yerleştirip tek vidayı geri takın ve plastik kapağı kapatın.

HDD Değişimi Sonrası Yazılım Yükleme;

Hdd değiştirdikten sonra konsolu açmak istediğimiz zaman karşımıza güvenli mod ekranı çıkar. Burada usb’ye kopyaladığımız yazılımı kurmamız gerekir.

Aşağıdaki konuya göz atarak us belleğe nasıl yazılım atacağınızı ve güncelleme yazılımını nereden indireceğinizi öğrenebilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/04/02/playstation-4-offline-guncelleme/

Konsolumuzun yazılımı ne ise onu indirip kuralım. En güncel yazılımı kurmayalım.ç Böylece kırık konsolumuzu aynı şekilde kullanmaya devam edebiliriz.

Recovery firmware bölümündeki yazılımı kuralım. Hdd değişimi işlemlerinde bu yazılımı kullanmamız gerekmektedir.

Usb belleğe yazılımı kopyaladıktan sonra güvenli moddaki konsolda bu yazılımı kuralım. Konsol yeniden başladığı zaman açılacaktır. Ancak tüm oyun ve profillerin gitmiş olduğunu unutmayın.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…