Nintendo 3DS Konsola Daha Önce Kırma İşlemi (Cfw) Yapılıp Yapılmadığını Kontrol Etme
Normalde böyle bir konu yapmayı düşünmüyordum. Ancak artık piyasada sıfır cihaz kalmadığı için hemen herkes ikinci el konsol alıyor. Ancak birçok insan nintendo 3ds konsollarını formatlayıp biçimlendirince cfw işleminin silindiğini zannediyorlar.
Bu çok sık yapılan bir hata ve bu sebeple ikinci el konsol alan arkadaşlarımız konsolu kırmaya çalıştıklarında başarılı olamıyorlar. Çünkü konsol zaten kırık.
Bana bu şekilde çok soru geldiği için böyle bir başlık açmaya karar verdim. Umarım faydalı olur.
Konsolda daha önce cfw işlemi yapılıp yapılmadığını kontrol etmek aslında çok kolaydır. Konsol kapalı iken select tuşuna basılı şekilde konsolu açın. Eğer kırma işlemi yapıldı ise boot9strap menü karşımıza gelir. Eğer kırma işlemi yapılmadıysa konsol normal olarak açılır.
Boot9strap denilen şey, konsol açılırken yani boot edilirken devreye girip konsolun unsigned yani korsan yazılımı çalıştırmasını sağlar. Bu yazılım cihazı sıfırlama ile silinmez.
Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…
Hocam merhaba, dediğiniz gibi ikinci el bir Nintendo old 3ds aldım. Cihaz cfw yapılmış, ayarlardan sıfırladım cihazı. Şimdi buna nasıl homebrew, fbi tarzı programları kuracağım. Yardımcı olursan çok mutlu olurum 🙂
Merhabalar, sitede yazmış olduğum rehberin sadece ikinci bölümünü yapmanız yeterli olacaktır. Eğer işlemler sırasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız lütfen mesaj atın…
Merhaba eşimin 3ds sevdiği bir konsolu var kırma işini ilk aldığımızda beraber yaptık bu gün bir oyun açmadı diye sadece oyunu silmek isterken sanırım luma dosyasını sildi tekrar eski haline getiremiyoruz ne yapabiliriz
Rehberin luma yükleme kısmında olan homebrew launcher adımlarını tekrar etmeniz yeterli olacaktır.