27 Nisan 2021

Nx-Btred – Nintendo Switch Bluetooth Kulaklık Bağlama

ile konsolrehberi

Bildiğiniz gibi nintendo switch, direk olarak bluetooth kulaklık bağlantısına imkan vermiyor. Ancak bu uygulama sayesinde nintendo switch konsolumuza artık bluetooth kulaklığımızı bağlayabiliriz.

Programı daha detaylı anlatmadan önce gerekli olan şeylerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle konsolunuz en düşük fw 12 versiyonda (ya da daha güncel) olmalıdır. Sx os fw 12 desteğini sunmadığı için sadece atmosphere tabanlı (hekate, deep sea gibi) cfw yazılımları ile kullanabiliriz.

Ayrıca konsolunuzda kablosuz oyun kumandalarını kullanmak için kullandığımız missioncontrol yazılımı da olmalıdır. Bu yazılım ile konsola belirli bluetooth driver dosyalarını eklediğimiz için bu program mutlaka konsolumuzda olmalıdır. Missioncontrol yazılımı sx os ile uyumlu olmadığı için sx os yazılımı fw 12 desteği gelirse bile bu uygulama büyük ihtimal çalışmayacaktır.

Missioncontrol yazılımı konsolunuzda yüklü değilse ya da güncel değilse, aşağıdaki linke göz atıp son sürümünü yükleyebilirsiniz;

https://konsolrehberi.com/2021/02/20/diger-konsollarin-oyun-kumandalarini-switch-ile-kullanma/

Eğer yukarıdaki adımları yaptıysanız, aşağıdaki linkten nt-btred yazılımının zip dosyasını indirin.

İndirdiğiniz zip dosyası içindeki dosyaları hafıza kartınıza kopyalayın ve konsolu cfw olarak başlatın. Konsol çalıştıktan sonra homebrew menüye girin. (Albüm). Burada btpair uygulamasını seçin. X tuşuna basarak bluetooth cihazları aratın. (Bu sırada kulaklığınızın da eşleşme modunda olması gerekir). Ekranda kulaklığınızı seçin ve A tuşuna basın. Eşleşme bitene kadar bekleyin.

Önemli Notlar;

  • Uygulama henüz geliştirme aşamasında olduğu için her model kulaklığa destek vermeyebilir. Ancak ilerleyen sürümlerde bu sayı artacaktır.
  • Uygulama yalnızca oyunlarda ses aktarımı yapar. Yani ana menülerde ve homebrew menüde ses çıkmaz. Ayrıca applet modda çalıştırdığınız homebrew uygulamalarda da ses çıkmaz. Bu uygulamaları applet mod olmadan nasıl çalıştırmak gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/02/09/applet-mode-nedir-ve-cozumu/

  • Kulaklığı ilk eşleştirmede sesin kısık olduğundan ve kulaklığın kulağınızda olmadığından emin olun. Bazı model kulaklıklarda eşleştirme yapıldığında yüksek bir ses çıkabiliyor. Sağlığınız açısından buna dikkat edin.
  • Eğer kullanım sırasında beklenmedik bir durum ya da rahatsız edici bir ses çıkarsa, konsolu power tuşuna basarak uyku moduna alırsanız ses hemen kesilir.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…