25 Nisan 2021

Fran Bow – Ps Vita Port Oyun

ile konsolrehberi

Fran bow android, ios ve bilgisayar platformları için çıkmış olan bir adventure oyunudur. Oyunda zihinsel sorunları olan Fran adındaki genç bir kızı kontrol ediyoruz. Ürkütücü ve psikolojik türde bir adventure oyunu olan Fran Bow, beş bölüm olarak piyasaya çıktı.

Şu an için sadece ilk üç bölümü ps vita konsollarımız için port edildi. Burada bu üç bölümü paylaşacağım. Ayrıca yeni bölümler port edildiği zaman bunları da ekleyeceğim.

Eğer oyunu deneyip severseniz, bu başlığı takip etmeniz yeterli olacaktır. Bölüm 4 ve 5 port edildiği zaman hemen ekleyeceğim.

Ön hazırlık;

Yapmanız gereken tüm işlemleri aşağıdaki konuda bulabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/08/28/ps-vita-android-port-oyunlar-icin-on-hazirlik/

Kurulum;

Fran Bow oyununu ps vita konsollarımızda oynamak için ister android sürümünü kullanabiliriz. İstersek bilgisayar sürümünü kullanabiliriz.

Bilgisayar sürümünü kullanmak istiyorsanız oyunun setup dosyasını indirin ve kurun. Kurduğunuz klasör içindeki dosyaları kopyalayın.

Ben kurulumu android sürümü üzerinden anlatacağım. Bulması daha kolay olmasına rağmen kurulumu biraz daha karışık. Bu yüzden android sürümünü anlatmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum.

İnternette baktığınız zaman oyunu ya sadece apk dosyası olarak ya da apk ve obb dosyaları şeklinde bulabilirsiniz. İki durumda da sorun olmaz.

Eğer sadece apk dosyası şeklinde oyunu bulduysanız, bu apk dosyasını öncelikle android bir cihaza kurmanız gerekmektedir. Daha sonra android cihazın dosya yöneticisi kısmından kurulmuş oyunu bulup assets klasörünü kopyalamanız gerekmektedir. Bu işlem çok zahmetli olduğu için sadece apk şeklinde olan bölümleri vpk şeklinde hazır olarak vereceğim. Böylece sadece vpk dosyasını kurmanız yeterli olacaktır.

Eğer indirdiğiniz episode apk ve obb şeklinde ise obb dosyasını winrar ile açın ve içindeki assets klasörünü kopyalayın.

Episode 1 bölümü sadece apk dosyası şeklinde olduğu için bu bölümün direk olarak vpk şeklinde hazırlanmış haline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Oyunun şu ana kadar üç bölümünün port edildiğini söylemiştim. Bu bölümlerin hepsi için yapacağımız işlemler aynı şekilde olduğu için genel olarak anlatacağım siz kurmak istediğiniz episode için bu işlemleri uygulayabilirsiniz.

Obb dosyasına sahip diğer bölümler için aşağıdaki konuya bakabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki linkten oyunun istediğiniz bölümüne ait olan zip dosyasını indirin.

İndirdiğiniz zip içerisindeki vkp dosyasını vitashell aracılığıyla kurun.

Şimdi android sürümü olan oyundan gerekli dosyaları alma adımına geçebiliriz.

Assets klasörünün içinde game.droid adında bir dosya bulunuyor. Bu dosyanın adını game.win olarak değiştirin. İndirdiğiniz zip içerisinde xdelta uzantılı bir dosya olacak. Bu dosyayı assets klasörünün içine kopyalayın.

Zip dosyasından DeltaPatcher klasörünü çıkartın. Bu klasör içindeki DeltaPatcher.exe programını çalıştırın. Original file kısmında game.win dosyasını seçin. XDelta patch kısmında zip dosyasından kopyaladığımız xdelta uzantılı dosyayı seçin.

Patch işlemi başarı ile tamamlandıktan sonra assets klasörünün içindeki tüm dosyaları kopyalayın ve vitashell aracılığıyla bu dosyaları ux0:app/GAMEID/games klasörünün içine kopyalayın. GAMEID olarak yazan kısım her oyun için farklıdır. İndirdiğiniz zip içerisinde bu oyun kodu yazılıdır. Oradan bakıp dosyaları uygun klasöre kopyalayabilirsiniz.

Eğer episode 2 ve 3 için kurulum sırasında bir sorun ya da zorluk ile karşılaşırsanız yorumlara yazın. O bölümlerin de vpk halini hazırlayıp ekleyebilirim.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…