20 Nisan 2021

Vita Media Player – Ps Vita için Video Oynatıcı Program

ile konsolrehberi

Sitede ps vita için birçok program paylaştık. Bu programlar ile oyun oynama, emulatör, youtube, discord, müzik çalar gibi birçok şeyi konsolumuzdan yapabiliyoruz. Ancak ps vita konsolun gerçek bir multimedia cihaz olarak ele alınması için güzel bir video oynatma programına da ihtiyacı vardır. Bu yüzden sizinle bu programı paylaşacağım.

Bu program ile altyazılı videolarınızı da ps vita konsolunuzda izleyebilirsiniz. Ancak bunun için altyazı ve videonun aynı isimde olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca şu an için sadece SRT uzantılı altyazı dosyaları destekleniyor. İlerleyen zamanlarda sub ve diğer altyazı formatları da eklenecektir.

Ayrıca program şu an için sadece mp4 dosyaları destekliyor. Mkv desteğinin geleceğinden kesin olarak bahsedilmemiş. Ancak geliştirici diğer video formatları yakın zamanda eklenecek demiş.

Aşağıdaki linkte ps vita ve vita tv için program linkleri bulunuyor. Konsolunuzun modeline uygun olanı indirin.

İndirdiğiniz vpk uzantılı uygulamayı vitashell aracılığıyla konsolunuza kurun.

Program standart olarak 1080i çözünürlüğe kadar destek veriyor. Eğer 1080p videoları oynatmak isterseniz konsola bir plugin kurmamız gerekiyor.

Aşağıdaki linkten plugin dosyasını indirin.

İndirdiğiniz ReAvPlayer.suprx dosyasını plugin rehberinde olduğu gibi ur0:/tai/ klasörüne kopyalayın. (sd2vita yoksa ux0:/tai klasörüne kopyalayın.)

ur0:/tai/config.txt belgesinde *KERNEL satırının altında ur0:tai/ReAvPlayer.suprx satırını ekleyin. (sd2vita yoksa ux0:/tai/config.txt belgesine ux0:/tai/ReAvPlayer.suprx satırını ekleyin.)

Plugini ekledikten sonra konsolu yeniden başlatın. Böylece eklediğimiz plugin aktif olacak.

Plugin kurulumu ile ilgili detaylı bilgiyi pluginler rehberinden elde edebilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/01/26/625/

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…