17 Şubat 2021

GTA San Adreas Vita

ile konsolrehberi

Sonunda gta serisinin beklenen oyunu san andreas vita konsollarımız için portlandı.

Oyuna geçmeden önce yapmamız gereken hazırlık adımlarına değinelim;

Ön hazırlık;

Yapmanız gereken tüm işlemleri aşağıdaki konuda bulabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/08/28/ps-vita-android-port-oyunlar-icin-on-hazirlik/

Kurulum;

Oyunun android sürümünün v2.0 apk dosyası ve OBB dosyasına ihtiyacımız var. İnternette v.20 türkçe apk şeklinde aratırsanız türkçe çevirisi import edilmiş apk dosyasını bulabilirsiniz.

Not; İndireceğiniz apk dosyası mod içermemelidir.

Apk dosyasını winrar ile açın. İçindeki assets klasörünü alın. Adını küçük harflerle gtasa yapın.

Ardından lib/armeabi-v7a klasörü içinden libGTASA.so dosyasını alıp yaptığımız gtasa klasörüne kopyalayın.

OBB dosyası içindeki main.8.com.rockstargames.gtasa.obb isimli dosyayı winrar ile açın. İçindeki tüm dosyaları gtasa klasörüne kopyalayın.

Ardından patch.8.com.rockstargames.gtasa.obb dosyasını da winrar ile açın ve içindeki tüm dosyaları gtasa klasörüne kopyalayın. Dosyaları değiştirme sorusuna evet deyin.

Aşağıdaki linkten vpk ve datafiles zip dosyasını indirin.

Zip dosyasının içindeki data klasörünü ve config belgesini gtasa klasörüne kopyalayın.

Opsiyonel Adım; Oyunda haritanın konsol versiyonlarındaki gibi gözükmesi için gtasa/data klasöründeki 360Default1280x720.cfg dosyasını gtasa klasörüne kopyalayın. (kesmeyin) ve adını Adjustable.cfg olarak değiştirin.

Hazırladığımız gtasa isimli klasörü vitashell aracılığıyla ux0/data klasörü içine kopyalayalım.

İndirdiğimiz vpk dosyasını kuralım ve ana ekrandan oyunu seçtiğimiz zaman configuration seçeneğinden ayarları yapabiliriz. Bu ayarlar optimize olarak ayarlıdır. Ancak kendiniz istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Tavsiye; Oyun içerisindeki gölge ve kaplamaların yüklenmesi ara sıra kısa takılmalara sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için ux0/gtasa klasörü içindeki scache_small.txt ve scache_small_low.txt dosyalarını yedekleyin.

scache.txt isimli dosyayı metin belgesi olarak açın ve içindeki tüm yazıları seçip kopyalayın. Bunu scache_small.txt ve scache_small_low.txt belgelerinin içine yapıştırın. Bu şekilde oyunda yükleme sırasında oluşacak donmaların önüne geçebilirsiniz.

Bu şekilde oyun daha fazla dosyayı tek seferde yükleyeceği için loading süreleri uzayacaktır. Ancak daha iyi oyun deneyimi için bence bu kabul edilir bir şeydir.

Eğer ilk başta oyunu normal açıp sonra scache_small.txt ve scache_small_low.txt belgelerini değiştirdiyseniz ve eğer gtasa/cache klasörü içinde 300 ya da 301’den fazla dosya varsa, bu dosyaları silip oyunu baştan çalıştırın.

Bu ayarları yaptıktan sonra özellikle oyunu ilk defa açışımızda yükleme süresi epey uzun olacaktır. Ancak daha sonraki seferlerde yüklemeler çok daha kısa sürecektir.

Ancak yükleme sürelerinden memnun kalmazsanız aldığınız yedek dosyaları ile oyunu eski haline getirebilirsiniz.

Hile olarak bilgisayar hilelerini kullanabilirsiniz. L + Select tuşlarına birlikte basın ve hilenizi girin. Hilelere aşağıdaki siteden erişebilirsiniz.

Hileler için normalde bilgisayar hileler çalışıyor denilmişti. Ancak bazı hilelerin çalışıp bazılarının çalışmadığı ortaya çıktı. Yukarı linkte çalışan ve çalışmayan hilelerin listesi bulunuyor. Buradan istediğiniz hile kodunu kullanabilirsiniz.

Hileleri büyük ya da küçük harflerle yazabilirsiniz.

L2/R2 tuşları için arka dokunmatık panel kullanılıyor. L3/R3 tuşları için dokunmatik ekran kullanılıyor.

1.2 ve daha üstü versiyonlarda dokunmatik ekranı L2/R2 şeklinde ayarlayabiliriz. Bunun için ana ekrandan oyunu seçtiğimiz zaman configuration seçeneğine tıklayalım. Açılan ayar menüsünden Front Touch Pad L2/R2 seçeneğinin yanındaki kutucuğa tik koyalım ve ekranın alt kısmından kaydedelim.

Oyunda Start tuşuna basılı tutarsak direk olarak haritayı açabiliriz. Start tuşuna basılı tutarken haritanın etrafı gösterge gibi dolar. Ardından start tuşunu bıraktığınız zaman harita açılır.

Not; Oyun 30fps civarı oynanabilir şekilde çalışıyor. Eğer daha yüksek fps almak isterseniz overclock yapabilirsiniz ya da yukarıda bahsettiğim configuration ayarlarından grafikleri düşürebilirsiniz. Şahsi görüşüm oyun bu standart hali ile oynanabilir durumdadır. Ek bir şey yapmaya gerek yok.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…