12 Mart 2021

R4 Kart ile Twilight Menu Kullanma

ile konsolrehberi

Nintendo 3DS konsollarımıza twilight menü yüklemeyi daha önce görmüştük. Daha rehberini hazırlamadım ama yakın zamanda nintendo ds cfw rehberinde de değineceğim gibi, nintendo ds konsolumuza cfw yaptığımız, konsola taktığımız hafıza kartından twilight menü uygulamasını kullanabileceğiz.

Ancak cfw yapmadan, direk olarak R4 kartlarımızın yazılımını değiştirerek twilight menü uygulamasını R4 kart üzerinden çalıştırabiliriz.

Ben yine resimde gördüğünüz model R4 kart için bu işlemleri yapacağım. Siz kendi kartınıza uygun olan dosyaları kullanmalısınız.

Öncelikle hafıza kartınızın içindeki tüm yazılım dosyalarını silin. Daha sonra aşağıda verdiğim linkteki flashcard yazan zip dosyasını indirin.

Zip dosyasının içindeki _nds klasörünü hafıza kartınıza kopyalayın. (Ana dizine) Ayyı şekilde BOOT.NDS dosyasını da ana dizine kopyalayın. Son olarak roms klasörünü de kopyalayın.

Şimdi hafıza kartımızın içine ys menü yazılımını kopyalamamız gerekmektedir. Aşağıda verdiğim linkten ys menü konusuna göz atabilirsiniz.

https://konsolrehberi.com/2021/03/11/ys-menu-tum-r4-kart-modelleri-icin-evrensel-yazilim/

R4 kartınızın modeline uygun olan ys menü yazılımını rehberde anlatıldığı gibi hafıza kartına kopyaladıktan sonra R4 kartı konsolunuza takıp çalıştırırsanız ys menü çalışır. Menülerden twilight menüyü seçerseniz, twilight menü uygulaması çalışır.

Eğer R4 kartınızda ys menü hiç çalışmadan direk olarak twilight menü çalışsın isterseniz indirdiğiniz flashcard zip dosyasına geri dönmemiz gerekir. Bu zip içinde Autoboot adında bir klasör vardır. Bu klasörün içinden sizin R4 kartınıza uygun olan modeli bulun. Örneğin resimdeki R4 kart modeli için ben şu klasörü kullandım;

  • R4i-SDHC, r4isdhc.com cards, R4i SDHC Upgrade Revolution, R4DSiXL3D, R4i Advance, R4-IIIi, R4 SDHC Revolution, R4(i) Pocket, R4i Gold (v1.4.1) (3DS) & R4xDS

Bu klasörün içindeki R4.DAT ve _BOOT_DS.NDS isimli dosyaları hafıza kartına kopyaladım. Artık R4 kartı çalıştırdığım zaman karşıma direk olarak twilight menü geliyor.

Twilight menü kullanmamızın en büyük artısı içinde emulatör programlarının yükli olarak gelmesidir. Yani roms yazan klasörde istediğiniz emulatör oyunlarını uygun klasörlere kopyalayın ve programı çalıştırdığınız zaman bu oyunları seçin ve oynayın. İşlem bu kadar kolaydır.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…