24 Mayıs 2021

OpenBOR – Nintendo 3DS için Openbor Emulator Programı

ile konsolrehberi

Sega firmasının yapmış olduğu Street of Rage isimli oyun serisi herkes tarafından çok sevilmişti. 2004 yılında bir yazılım geliştiricisi Beats of Rage adında, street of rage oyununun devamı niteliğinde bir oyun yaptı. Bunu yaparken street of rage oyununun dosyalarını ve karakterlerini kullandı.

Beats of rage oyunu da herkes tarafından çok sevildi. Geliştirici bu oyun için yaptığı açık kaynak kodlu oyun motorunu da paylaştı. Bir süre sonra insanlar bu basit oyun motoru yapısını kullanarak kendi oyunlarını yapmaya başladılar. Klasik olan tüm oyunların devamı, farklı hikayeleri gelmeye başladı.

Bu oyun motoruna openbor adını verdiler. Kısa sürede çok yayılan bu oyun motoru ile yapılmış oyunların sayısı büyük ihtimalle bini geçmiştir. Hatta bugün bile openbor oyun motoru ile yapılan oyunları internette bulabilirsiniz.

Bu kadar geniş oyun yelpazesine sahip olan openbor oyunlarını artık nintendo 3ds konsollarımızda oynayabiliriz. Bunun için aşağıdaki linkten cia uzantılı emulatör programını indirin.

İndirdiğiniz emulatör programını fbi uygulaması aracılığıyla kurun.

İndirdiğiniz oyunlar pak uzantılı olmalıdır. Hafıza kartınızda 3ds klasörü içine OpenBOR adında bir klasör oluşturun. (Büyük – küçük harfler yazdığım şekilde olmalı.) Daha sonra bu klasörün içine Paks adında bir klasör oluşturun ve indirdiğiniz pak uzantılı openbor oyun romlarını buraya kopyalayın.

Programı çalıştırdığınızda oyunlar otomatik olarak listelenecektir. Program açılırken biraz geç açabilir. Dondu diye düşünmeyin. Ben denediğim zaman bazen normal açtı bazen bir kaç saniye bekletip o şekilde açtı.

Umarım rehber faydalı olmuştur. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı yorum olarak bildirmeyi unutmayın…