16 Şubat 2021

Çipli Switch Modelleri için Genel Rehber (2021 Güncel)

ile konsolrehberi

Eğer yazılımsal olarak kırma işlemine uygun olmayan modelde bir switch konsola sahipseniz cfw için konsolunuza çip taktırabilirsiniz.

Çip taktırdıktan sonra tüm rehberleri uygulayamazsınız. Belirli şeylere dikkat etmeniz gerekir. Bu rehberde nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağım.

Sitede paylaştığım rehber bölüm 1 sizler için önemli değildir. Bu bölümde yazılımsal olarak cfw işlemleri için gereken şeyleri anlattım.

Piyasada sadece sx os çipi bulunduğu için aşağıda söylediklerimi sx os için yapın. Örneğin, emunand sx os ile oluşturun.

Rehber bölüm 2’de yer alan NAND işlemleri sizler için de önemlidir.

https://konsolrehberi.com/2021/02/07/switch-rehber-2-nand-islemleri-2021-guncel/

Bu bölümde yer alan NAND yedeği alma işlemini mutlaka sizde yapın. NAND yedeği özellikle çipli cihazlar için çok önemlidir.

NAND yedeğimizi aldıktan sonra size tavsiyem cihazınızda emunand kullanmanızdır. Rehberdeki emunand kısmından sx os emunand oluşturma bölümüne göz atıp emunand yapabilirsiniz.

Emunand sistemin kopyasının sd kart üzerinden çalışmasıdır. Yani herhangi bir şekilde sistemde bir sorun olursa orjinal NAND sisteminiz temiz ve kullanılabilir durumda olacaktır. Ayrıca orjinal NAND sistemi temiz kaldığı için, orjinal sistemle oyun satın alıp orjinal oynayabilirsiniz. Tüm cfw işlemleri offline olarak emunand sistem üzerinde kalır.

Yani mutlaka emunand kullanın. Orjinal nandı güncellemek için konsolu cfw olmadan açın. İnternete bağlayıp güncelleyin. NAND temiz olduğu için banlanma durumunuz olmaz.

Konsolu ofw yani orjinal sistem olarak açmak için konsolu açarken ses açma düğmesine basılı tutun. Sx menüden options seçeneğine girin. SX Core seçeneğinden Genuine Boot seçeneğini seçip konsolu açın. Artık tüm cfw işlemleri devre dışıyken konsol açılacak.

Eğer orjinal oyun satın alıp online olarak kullanmak istiyorsanız konsolu bu şekilde açıp kullanın.

Çok önemli uyarı; Hiçbir şekilde çipli cihazlarda autoRCM ayarını aktif etmeyin. Bu ayar cihazınızı brick yapar ve muhtemelen düzeltilemez halde kalır.

NAND temizleme yapacaksanız, çipli V1 cihazlar normal uygulamayı kullanabilirken, Mariko model olan (V2 ve lite modeller) bir switch kullanıyorsanız, çipli olan uygulamayı kullanın.

Nintendo’yu engelleyip internete bağlanma rehberinde 90DNS yöntemini kullanın.

https://konsolrehberi.com/2021/02/11/nintendoyu-engelleyip-internete-baglanmak/

Incognito yöntemi de çipli cihazlarda çalışır. Ancak en sorunsuz yöntem 90DNS’dir.

Çok önemli uyarı; Offline güncelleme yaparken asla ChoiDujourNX uygulamasını kullanmayın. Bu uygulama boot0 ve boot1 dosyalarını v1 model cihazlara göre günceller. Mariko model cihazlar brick olur.

https://konsolrehberi.com/2021/02/13/switch-offline-guncelleme/

Tavsiyem çipli olan hiçbir cihaz choidujourNX yazılımını kullanmasın. Yukarıdaki rehberde yer alan daybreak isimli yazılımı kullanarak offline güncelleme yapın. Bu program sadece atmosphere ile çalışır. Bu yüzden aşağıdaki linkten atmosphere yazılımı indirin ve hafıza kartınıza kopyalayın. Ayrıca payload klasöründeki bin uzantılı hekate dosyasını da sd kartımızın ana dizinine kopyalayalım. Kartta sx lisans ve boot dosyası dursun.

https://konsolrehberi.com/2021/01/24/homebrew-icin-gerekli-yazilimlar/

Emunand oluşturma konusundaki sx os emunand’ı atmosphere ile kullanmak bölümüne bakın;

https://konsolrehberi.com/2021/02/07/emunand-emummc-olusturma/

Bu bölümdeki gibi gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra konsolu açın. (Ses açma tuşu basılı olarak.) Sx menü karşımıza gelecek Burada options seçeneğini seçelim. Açılan menüden payloads seçeneğini seçelim. Karşımıza hafıza kartına attığımız hekate gelecek. Onu seçelim ve konsol hekate menüye gelecek. Saat ve tarih ayarı girmemizi isterse bunu girip ok diyelim.

Eğer emummc.ini dosyasını doğru yaptıysak emuMMC sekmesindeki Info & Selection kısmında yeşil resk ile enabled yazdığını göreceğiz.

Hekate lauch seçeneğinden cfw (emummc) seçeneğini seçip konsolu emunand olarak açabiliriz. Daybreak ile emunand güncellemesi yaptıktan sonra sx os yazılımına geri dönebiliriz.

Bunlar dışında android, linux, lakka tv gibi sistemler mariko model konsollara uyumlu değildir. Bu rehberleri kullanmayınız.

Bunlar dışında sitede paylaştığım diğer tüm uygulamalar çipli cihazlar için uygundur.

Not; Sx os şuan için 11.0 yazılıma kadar destek veriyor. Eğer emunand yazılımını 11.0.1 yaptıysanız, atmosphere yazılımını kullanarak daybreak uygulaması ile 11.0’a dönebilirsiniz.

Herhangi bir şey yapmadan önce mutlaka NAND yedeğiniz olsun. Soru ve görüşlerinizi yorum olarak bildirebilirsiniz. Umarım rehber faydalı olmuştur…